Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Savolainen muikkupaistos   • Eemelin muikkukasari   • Haudutetut muikut   • Hiilimuikut   • Kukkakaali ja savumuikut   • Muikea muikkusardiini   • Muikkukalaa possun kera   • Muikku-perunapiirakat   • Muikkuserpa   • Murumuikut   • Muikkupatee   • Paistetut muikut   • Savujuustomuikkukeitto   • Savumuikkukeitto   • Savustetut muikut   • Sienestäjän savumuikut   • Suolamuikut   • Syksyinen muikkukeitto   • Tomaattimuikut à la kippari   • Kitkan viisaat frityyrissä   • Muikea muikkusäilyke(EU)   • Miikkulaisen muikkulaatikko   • Muikkukäristys   • Purkitettua muikkua   • Rantakala kymmenelle   • Savumuikkuterriini ja hillottuja pikkutomaatteja   • Tomaattimuikut   • Nurinpäin paistettu muikkutorttu   • Muikkupata   • Rapeat neulamuikut   • Suolassa halstratut muikut   • Muikkupata Elli-Esterin tapaan   • Marinoidut savumuikut   • Uunipekonimuikut   • Kenkäveron (Mikkeli) Muikkuterriini 

Syksyinen muikkukeitto




  • 500 g tuoreita perattuja muikkuja
  • 1 litra kalalientä
  • 1 iso sipuli
  • 100 g porkkana- ja lanttukuutioita
  • 10 maustepippuria
  • 6 perunaa lohkoina
  • 2 rkl ohrajauhoja
  • 1 l maitoa
  • suolaa
  • voinokareita
  • tillisilppua

1.Kalaliemeen lisätään porkkana- ja lanttukuutiot, perunat ja maustepippurit.
Keitetään 15 minuuttia.
2.Ohrajauhot sekoitetaan kylmään maitoon, lisätään keitokseen sekoittaen.
Keitetään miedolla lämmöllä kunnes juurekset ovat kypsiä. Maistetaan suolaisuus.
3.Lisätään muikut ja keitetään viitisentoista minuuttia, kunnes kalat ovat valkolihaisia kypsiä herkkuja.
4.Keittoon voinokare tai pari ja päälle tillisilppua niin koristeeksi kuin mausteeksi.

Ohje on saatu töölöläisen keittiömestari Wiljam Pyyn kalaohjepankista.




Lähetä ohje


 
 
| Etusivu | Ruokarengas | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2112216
 
Hovinsalon.fi, Saarisalontie 88, SF- 51600 Haukivuori
Webbinen.net