Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Savolainen muikkupaistos   • Eemelin muikkukasari   • Haudutetut muikut   • Hiilimuikut   • Kukkakaali ja savumuikut   • Muikea muikkusardiini   • Muikkukalaa possun kera   • Muikku-perunapiirakat   • Muikkuserpa   • Murumuikut   • Muikkupatee   • Paistetut muikut   • Savujuustomuikkukeitto   • Savumuikkukeitto   • Savustetut muikut   • Sienestäjän savumuikut   • Suolamuikut   • Syksyinen muikkukeitto   • Tomaattimuikut à la kippari   • Kitkan viisaat frityyrissä   • Muikea muikkusäilyke(EU)   • Miikkulaisen muikkulaatikko   • Muikkukäristys   • Purkitettua muikkua   • Rantakala kymmenelle   • Savumuikkuterriini ja hillottuja pikkutomaatteja   • Tomaattimuikut   • Nurinpäin paistettu muikkutorttu   • Muikkupata   • Rapeat neulamuikut   • Suolassa halstratut muikut   • Muikkupata Elli-Esterin tapaan   • Marinoidut savumuikut   • Uunipekonimuikut   • Kenkäveron (Mikkeli) Muikkuterriini 
Miikkulaisen muikkulaatikko
400 g pikkumuikkuja, ”kitkan viisas”
1 kg kuorittuja perunoita
iso sipuli
100 g voita
150 g Chef Wotkinin siankylkeä
2 – 3 laakerinlehteä
maustepippuria
suolaa

1. Sipulisilppu ja siankylkisiivut freesataan voissa. Viipaloidaan perunat.

2. Laitetaan muutama laakerinlehti voidellun vuoan pohjalle, vuokaan peruna-
viipaleita, muikkuja, siankylkeä ja mausteita kerroksittain.

Päällimmäiseksi perunakerros.


Munamaito:
4 dl maitoa
2 dl kermaa
3 kananmunaa
hiukan sokeria ja suolaa

3. Ainekset vatkataan sekaisin ja kaadetaan vuokaan. Pinnalle ripotellaan korppu-
jauhoja ja voinokareita.

4. Paistetaan uunissa 180 asteessa noin 45 – 60 minuuttia.


Lisukkeeksi esimerkiksi tillivoita ja puolukkasurvosta.


Wiljam Pyy 13.3.2005




Muikea muikkusäilyke(EU)
I Versio

Ainesosat:
1 kg tuoreita muikkuja
400 g tomaattimurskaa
4 laakerinlehteä
16 maustepippuria
16 valkopippuria
1 dl tillisilppua
4 tl suolaa
4 tl sokeria
100 g voita

Valmistus:
1. Puhkotut muikut laitetaan merisuolaan yöksi. Huuhdotaan siivilän läpi.
2. Ladotaan kalat puhtaisiin, kuumuutta kestäviin lasipurkkeihin, väleihin
mausteita, tomaattimurskaa. Ei liian täyteen. Suljetaan purkit.
3. Asetetaan purkit vesihauteeseen kylmään uuniin. Uunin lämpö säädetään
120 asteeseen, jossa ne saavat kiehua 4 tuntia ja jäähtyä uunissa tunnin.
(Jäähtyessään muikkusäilykepurkit umpioituvat)
4. Siirretään säilöön +4 asteiseen kylmiöön.





Lähetä ohje


 
 
| Etusivu | Ruokarengas | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2093957
 
Hovinsalon.fi, Saarisalontie 88, SF- 51600 Haukivuori
Webbinen.net