Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Kuorrutettu nieriä-sipulikeitto   • Nieriä perunapedillä   • Keitetty nieriä I   • Keitetty porkkananieriä   • Paahdettua saimaannieriäfileetä mantelikastikkeessa   • Graavattua saimaannieriää   • Kukkakaali-kookoskastikkeessa haudutettua saimaannierää   • Kevyesti suolatattua nieriää ja siikaa   • Nieriä-avokadosushi   • Limemarinoitua nieriää ja mango-ananassalsaa   • Kukkakaali-kookoskastikkeessa haudutettua nieriää   • Nieriää Navarran tyyliin   • Lasimestarin nieriää   • Uuninieriä kasviksilla 

Nieriä-avokadosushi



Sushiriisi:

  • 2 dl sushiriisiä tai jasmiiniriisiä
  • 2, 5 dl vettä
  • 2 rkl riisiviinietikkaa
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl suolaa

    Nieriä:
  • 200 g graavattua nieriää viipaleina
  • 1 rkl wasabitahnaa
  • 1 rkl majoneesia
  • 1 avokado kuutioina
  • 2 rkl sitruunaa

1. Pane riisi kulhoon ja huuhtele se hyvin. Vaihda vesi useaan kertaan kunnes huuhteluvesi kirkasta. Siivilöi riisit ja anna kuivahtaa noin 10 minuuttia.
2. Pane riisi syvään paksupohjaiseen kattilaan. Kaada vesi päälle ja pane kattila liedelle. Pane kansi päälle ja anna kiehua korkealla lämmöllä 5 minuuttia. Alenna lämpöä ja hauduta riisiä kannen alla 10 minuuttia kunnes vesi on kokonaan haihtunut.
3. Ota kattila pois liedeltä ja anna muhia kannen alla vielä 10 minuuttia. Yhdistä riisiviinietikka, sokeri ja suola kulhoon. Sekoita kunnes sokeri ja suola ovat liuenneet nesteeseen.
4. Kumoa riisi laakean astiaan ja levitä se tasaisesti. Pirskottele riisin päälle viinietikkaliemi. Sekoita liemi varovasti kahdella puulastalla riisin joukkoon. Jäähdytä riisi huoneenlämpöiseksi.
Vuoraa suorakaiteen muotoinen vuoka kelmulla. Vuoraa pohja nieriäviipaleilla. Sekoita wasabitahna ja majoneesi ja sivele se kalaviipaleiden päälle.
5. Pane puolet riisiä päälle. Ripottele pinnalle sitruunamehulla kostutetut avokadokuutiot. Pane riisikerros päälle. Peitä kelmulla ja pane paino päälle. Anna levätä viileässä paikassa noin tunti. Kumoa sushi vuoasta ja leikkaa noin 16 palaa.
6. Leikkaa palat kerralla suuhun mahtuviksi annospaloiksi. Pane päälle sitruunakolmio ja korianterin lehti. Tarjoa inkiväärin, soijan ja wasabin kera. Voit myös tarjota kokonaisena kakkuna halutesasi.

Huutokosken arvokala



Lähetä ohje


 
 
| Etusivu | Kalaruokaaverkossa | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2672206
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net