Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Kuorrutettu nieriä-sipulikeitto   • Nieriä perunapedillä   • Keitetty nieriä I   • Keitetty porkkananieriä   • Paahdettua saimaannieriäfileetä mantelikastikkeessa   • Graavattua saimaannieriää   • Kukkakaali-kookoskastikkeessa haudutettua saimaannierää   • Kevyesti suolatattua nieriää ja siikaa   • Nieriä-avokadosushi   • Limemarinoitua nieriää ja mango-ananassalsaa   • Kukkakaali-kookoskastikkeessa haudutettua nieriää   • Nieriää Navarran tyyliin   • Lasimestarin nieriää   • Uuninieriä kasviksilla 
Keitetty porkkananieriä



  • n. 1 kg nieriää, mielellään kaksi kalaa
    Keitinliemi:
  • vettä, valkoviinietikkaa, kuivaa valkoviiniä, laakerinlehti,
    timjaminoksa, porkkana ja sipuli

Kala keitetään kalakattilassa tai paistokasarissa, johon se mahtuu kokonaisena.
Keitä ensin keitinlientä hetken aikaa ja laita sitten kala kuumaan liemeen niin, että se on nesteen peittämä. Laita voipaperi kasarin kanneksi.
HUOM! Neste ei saa poreilla, sillä kala kypsyy n. 85 asteisessa liemessä ja säilyy silloin ehjänä.
Aikaa kypsymiseen kuluu n. 20 – 30 minuuttia. Kun selkäevä irtoaa, on kala kypsää.
Viinikastike:
Siivilöi 6 dl keitinlientä kattilaan ja haihduta siitä puolet pois. Suurusta liemi vesitilkkaan sekoitetuilla maizenajauhoilla. Vatkaa joukkoon reilu nokare suolatonta voita ja silputtua tuoretta rakuunaa tai ruohosipulia.
Porkkanakastike:
Kaada kattilaan ½ litraa porkkanamehua ja 3 dl siivilöityä kalalientä. Keitä
ilman kantta, kunnes puolet liemestä on enää jäljellä. Lisää 2 dl kermaa ja
jatka keittämistä, kunnes kastike on sopivan sakeaa. Tarkista lopuksi maku
suolalla ja valkopippurilla.

Ohjeen alkuperä:





Lähetä ohje


 
 
| Etusivu | Kalaruokaaverkossa | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2672198
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net