Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Seitikalakeitto   • Alaskan seiti uunissa   • Seitisimpukat   • Isännän mieleinen uunikala   • Pakastekalapata   • Kala-vihannesruukku   • Lotan kalavuoka   • Grillattua Alaskan seitiä   • Alaskan seitiä foliossa   • Juustolla kuorrutettu seiti   • Hummeripojan kalapaistos 

Seitisimpukat



(neljälle)

Tarvitset:

  • 1 paketti pakasteseitiä
  • 1 tölkki sinisimpukoita omassa liemessään
  • 4 – 6 keskikokoista sipulia
  • 4 – 6 valkosipulin kynttä
  • 1/2 dl rypsiöljyä
    muutama mustapippuri
    suolaa

Valmistus:

  1. Kuumenna rypsiöljy paksupohjaisessa padassa ja lisää siihen
    lohkotut sipulit ja valkosipulit.
  2. Sipulien hautuessa leikkaa jäinen kala palasiksi.
  3. Kumoa palat sipulien joukkoon, lisää pippurit ja ripaus suolaa.
  4. Hauduta kannen alla, kunnes kalapalat ovat lähes kypsät ja sipulit
    läpkuultavia.

    Valmis annos odottaa ruokailijaa.

  5. Seoksen vaikuttaessa liian kuivalta, lisää liemi heti, muussa
    tapauksessa vasta kypsään ruokaan.
  6. Lopuksi lisää simpukat, joiden annat kuumentua, mutta ei kiehua.

Tarkista ruoan suolaisuus kunhan muistat, että simpukkaliemessä on
suolaa. Ripottele pinnalle silputtua tilliä, persiljaa ehkä ruohosipulia.


Ruoan lisukkeeksi sopii keitetty riisi ja salaatti.

Ravintosisältö/ 100 g:
 
energiaa 314 kj (74 kcal)
proteiinia 16,7 g
hiilihydraatteja 0 g
rasvaa 0,8 g





Lähetä ohje


 
 
| Etusivu | Ruokarengas | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2096112
 
Hovinsalon.fi, Saarisalontie 88, SF- 51600 Haukivuori
Webbinen.net