Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Paahdettua siikaa, mätimoussea ja kevätvihanneksia   • Kalalla täytetyt kesäkurpitsat   • Siikaa halsterissa   • Kevätsiikaa uunissa   • Graavia siikaa carpaccio   • Kylmäsavusiikaterriini   • Limesiikaa   • Maaherrattaren kesäruoka   • Rapeaksi paistettua siikaa   • Savusiikamoussa   • Siika-lohiterriini   • Siika-minestrokeitto   • Siikapiiraat   • Siikaa ja vihreää parsaa   • Siikaviche   • Siikapyörykät   • Siikatartar   • Syksyinen uunisiika   • Uunisiikaa itämaisittain   • Uunisikkaa ja kanttarelli-perunasosetta   • Marsalkan kalaseljanka   • Wokattua inkiväärisiikaa   • Foliosiikaa   • Siikakeitto   • Sampon sienisiika   • Siikaa viherpippurikastikkeessa   • Keitettyä siikaa Wiljamin tapaan   • Keitetty siika tai kuha tillikastikkeessa   • Herkuttelijan kalavati   • Savusiikatapas   • Keltainen siikafilee   • Siikaa japanilaisittain   • Haudutettua kokonaista siikaa ja mätikastiketta   • Kalastajan siikaperunat   • Siikaa ruiskastikkeessa   • Hieno kalagratiini   • Siika-kasviskeitto   • Täytetyt siikapihvit   • Paahdetut siika-katkarapupihvit   • Siikaa suolakuoressa   • Kalatartar Beckin tapaan   • Siikaa valkoviinissä   • Savukalaräiskäleet   • Ristiinnaulittu siika   • Loimusiika   • Siikaliemi ja kantarellipelmetit   • Tuoresuolattu siika   • Rosmariini-sitruunasavusiika   • Siikaa viinikastikkeessa   • Graavisiikacarpaccio   • Savukalatahna   • Hapanleivällä maustettua siikaa ja olutkastiketta   • Siikaa paperissa a la Royal   • Siikatartar (Matti Vanhanen)   • Vähän suolattu eli kraavisiika   • Siikaa tummassa suolataikinassa   • Satakuntalainen siikakeitto   • Siikaa Dorian tapaan   • Pikkusiiat timjamikastikkeessa   • Herkulliset siikafileet halsterissa   • Graavisiikaa ja mätikastiketta   • Siianmätiä sitruuna-ranskankerman ja paistettujen leivänmurujen kera   • Cevitche   • Paistetut siiat   • Siikaceviche    • Savusiikaa, kurkkusuomuja ja hunajaista jogurttikastiketta   • Siikapatee   • Höyrytetty siika   • Koskenlaskijan ahvensoppa 

Ristiinnaulittu siika




  • iso siika (1½-2 kg)
  • 1 rkl suolaa

Avaa siika selkäpuolelta nahkaan asti niin, että kala jää yhtenäiseksi. Mausta suolalla ja anna maustua 2-3 tuntia. Naulaa (mielellän perinteisillä katajanauloilla) puulautaan ja kypsennä avonuotiolla 1-1½ tuntia niin ettei kala kosketa nuotiota. Valele lopuksi kevyesti voisulalla juuri ennen tarjoilua.
Tarjoa perinteisten hautaperunoiden ja nauriskakon kanssa.

Hautaperunat
Valmista perunat kuopassa, joka on vuorattu kivillä ja jossa on poltettu nuotiota. Lado kivien päälle sammalta ja sen päälle perunat sekä uudelleen sammalta ja lopuksi nuotiossa kummennettuja kiviä. Perunat saavat kypsyä saman ajan kuin siika (1½ tuntia).

Nauriskakko

  • 2½ dl jäähtynyttä siivilöityä juuston lientä tai rasvatonta maitoa
  • ½ l naurissosetta
  • 2 dl ruisjauhoja
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 4 dl ohrajauhoja
  • 50 g tuorehiivaa
  • 1 rkl suolaa
  • ½ dl voisulaa

Keitä nauriin kypsiksi, kaada vesi pois ja survo nauriin tasaiseksi massaksi. Lisää käden lämpöiseen juustoliemeen hyvin sekoittaen hiiva, suola, sokeri, voisula ja naurissose. Lisää jauhot massaan ja alusta taikina. Tee taikinasta kolme tasakokoista ohutta leipää ja tee niihin reikä keskelle.
Anna leipien kohota ja pistele kohonneet leivät haarukalla.
Paista 200-225-asteisessa uunissa noin 20-25 minuuttia.

Lähde Fazer Amica




Lähetä ohje


 
 
| Etusivu | Ruokarengas | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2164563
 
Hovinsalon.fi, Alppikatu 9 B 00530 Helsinki
Webbinen.net