Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Paahdettua siikaa, mätimoussea ja kevätvihanneksia   • Kalalla täytetyt kesäkurpitsat   • Siikaa halsterissa   • Kevätsiikaa uunissa   • Graavia siikaa carpaccio   • Kylmäsavusiikaterriini   • Limesiikaa   • Maaherrattaren kesäruoka   • Rapeaksi paistettua siikaa   • Savusiikamoussa   • Siika-lohiterriini   • Siika-minestrokeitto   • Siikapiiraat   • Siikaa ja vihreää parsaa   • Siikaviche   • Siikapyörykät   • Siikatartar   • Syksyinen uunisiika   • Uunisiikaa itämaisittain   • Uunisikkaa ja kanttarelli-perunasosetta   • Marsalkan kalaseljanka   • Wokattua inkiväärisiikaa   • Foliosiikaa   • Siikakeitto   • Sampon sienisiika   • Siikaa viherpippurikastikkeessa   • Keitettyä siikaa Wiljamin tapaan   • Keitetty siika tai kuha tillikastikkeessa   • Herkuttelijan kalavati   • Savusiikatapas   • Keltainen siikafilee   • Siikaa japanilaisittain   • Haudutettua kokonaista siikaa ja mätikastiketta   • Kalastajan siikaperunat   • Siikaa ruiskastikkeessa   • Hieno kalagratiini   • Siika-kasviskeitto   • Täytetyt siikapihvit   • Paahdetut siika-katkarapupihvit   • Siikaa suolakuoressa   • Kalatartar Beckin tapaan   • Siikaa valkoviinissä   • Savukalaräiskäleet   • Ristiinnaulittu siika   • Loimusiika   • Siikaliemi ja kantarellipelmetit   • Tuoresuolattu siika   • Rosmariini-sitruunasavusiika   • Siikaa viinikastikkeessa   • Graavisiikacarpaccio   • Savukalatahna   • Hapanleivällä maustettua siikaa ja olutkastiketta   • Siikaa paperissa a la Royal   • Siikatartar (Matti Vanhanen)   • Vähän suolattu eli kraavisiika   • Siikaa tummassa suolataikinassa   • Satakuntalainen siikakeitto   • Siikaa Dorian tapaan   • Pikkusiiat timjamikastikkeessa   • Herkulliset siikafileet halsterissa   • Graavisiikaa ja mätikastiketta   • Siianmätiä sitruuna-ranskankerman ja paistettujen leivänmurujen kera   • Cevitche   • Paistetut siiat   • Siikaceviche    • Savusiikaa, kurkkusuomuja ja hunajaista jogurttikastiketta   • Siikapatee   • Höyrytetty siika   • Koskenlaskijan ahvensoppa 

Siikaliemi ja kantarellipelmetit





  • 3 l vettä
  • 1,5 kg ruotoja
  • 100 g sipulia
  • 50 g purjoa
  • 100 g porkkanaa
  • 50 g fenkolia
  • 50 g tomaattia
  • 1 timjamin oksa
  • 3 persiljan oksaa
  • 8 kpl maustepippuria
  • 3 kpl laakerinlehtiä
  • 8 kpl valkopippuria

1. Huuhtele ruodot. Kuori ja pilko vihannekset ja laita kaikki ainekset kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä noin 45 minuuttia ja siivilöi liemi siiviläliinan läpi.
2. Kuumenna liemi ja lisää joukkoon pelmenejä ja ohuita purjosuikaleita, koristele tillillä.

Pelmenit

  • 250 g vehnäjauhoja
  • ½ tl suolaa
  • 3 munaa
  • 1-2 dl vettä
  • 200 g kantarelleja
  • 100 g purjosipulia
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 100 g smetanaa
  • suolaa ja sipulia

1. Sekoita suola vehnäjauhojen joukkoon, lisää muna ja 1 dl vettä ja sekoita. Lisää vettä tarvittaessa niin, että taikinasta tulee pehmeän kimmoisa. Anna taikinan levätä ja valmista täyte.
2. Puhdista ja pilko sienet sekä sipulit. Paista sienet kuiviksi ja lisää sipulit ja smetana. Keitä kokoon ja mausta suolalla ja pippurilla. Jäähdytä kylmäksi.
3. Kaaviloi ja mankeloi taikina ohueksi levyksi ja tee muotilla noin 5 cm halkaisijaltaan olevia ympyröitä. Laita jokaiseen noin ½ tl täytettä ja sulje hyvin. Keitä pelmenit suolalla, maustepippurilla sekä laakerinlehdillä maustetussa vedessä ja nosta ne hetkeksi liinan päälle ennen liemeen lisäämistä.

Lähde Fazer Amica




Lähetä ohje


 
 
| Etusivu | Kalaruokaaverkossa | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2308466
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net