Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Paahdettua siikaa, mätimoussea ja kevätvihanneksia   • Kalalla täytetyt kesäkurpitsat   • Siikaa halsterissa   • Kevätsiikaa uunissa   • Graavia siikaa carpaccio   • Kylmäsavusiikaterriini   • Limesiikaa   • Maaherrattaren kesäruoka   • Rapeaksi paistettua siikaa   • Savusiikamoussa   • Siika-lohiterriini   • Siika-minestrokeitto   • Siikapiiraat   • Siikaa ja vihreää parsaa   • Siikaviche   • Siikapyörykät   • Siikatartar   • Syksyinen uunisiika   • Uunisiikaa itämaisittain   • Uunisikkaa ja kanttarelli-perunasosetta   • Marsalkan kalaseljanka   • Wokattua inkiväärisiikaa   • Foliosiikaa   • Siikakeitto   • Sampon sienisiika   • Siikaa viherpippurikastikkeessa   • Keitettyä siikaa Wiljamin tapaan   • Keitetty siika tai kuha tillikastikkeessa   • Herkuttelijan kalavati   • Savusiikatapas   • Keltainen siikafilee   • Siikaa japanilaisittain   • Haudutettua kokonaista siikaa ja mätikastiketta   • Kalastajan siikaperunat   • Siikaa ruiskastikkeessa   • Hieno kalagratiini   • Siika-kasviskeitto   • Täytetyt siikapihvit   • Paahdetut siika-katkarapupihvit   • Siikaa suolakuoressa   • Kalatartar Beckin tapaan   • Siikaa valkoviinissä   • Savukalaräiskäleet   • Ristiinnaulittu siika   • Loimusiika   • Siikaliemi ja kantarellipelmetit   • Tuoresuolattu siika   • Rosmariini-sitruunasavusiika   • Siikaa viinikastikkeessa   • Graavisiikacarpaccio   • Savukalatahna   • Hapanleivällä maustettua siikaa ja olutkastiketta   • Siikaa paperissa a la Royal   • Siikatartar (Matti Vanhanen)   • Vähän suolattu eli kraavisiika   • Siikaa tummassa suolataikinassa   • Satakuntalainen siikakeitto   • Siikaa Dorian tapaan   • Pikkusiiat timjamikastikkeessa   • Herkulliset siikafileet halsterissa   • Graavisiikaa ja mätikastiketta   • Siianmätiä sitruuna-ranskankerman ja paistettujen leivänmurujen kera   • Cevitche   • Paistetut siiat   • Siikaceviche    • Savusiikaa, kurkkusuomuja ja hunajaista jogurttikastiketta   • Siikapatee   • Höyrytetty siika   • Koskenlaskijan ahvensoppa 

Hapanleivällä maustettua siikaa ja olutkastiketta





  • 4 suomustettua siikafileetä, yhteensä noin 700 g
  • valkopippuria ja suolaa
  • 3 rkl voita
  • 3 - 4 hienoksi jauhettua hapankorppua
  • 1 dl kalalientä tai kuivaa valkoviiniä

    Olutkastike:
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 3 dl kermaa
  • suolaa ja valkopippuria
  • hienonnettua kuminaa
  • 1 dl olutta
  • 1 dl kermavaahtoa

1. Mausta siikafileet jauhetulla valkopippurilla ja suolalla. Pane ne voideltuun uunivuokaan nahkapuoli ylöspäin ja voitele ne vielä pehmeällä voilla. Sirottele päälle jauhettu hapankorppu. Kypsennä 220- asteisen uunin yläosassa 10 - 15 minuuttia.
2. Sulata voi kattilassa. Lisää joukkoon vehnäjauhot ja sekoita tasaiseksi. Lisää kuuma kerma, suola ja pippuri sekä veitsellä hienonnettu kumina. Kypsennä kastiketta 10 minuuttia miedolla lämmöllä välillä sekoittaen. Lisää olut ja kermavaahto. Kiehauta ja tarjoa välittömästi.
3. Nosta siikafileet lautasille, kaada viereen runsaasti kastiketta ja tarjoa keitettyjen perunoiden kera.

Eero Mäkelä
keittiömestari





Lähetä ohje


 
 
| Etusivu | Ruokarengas | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2164568
 
Hovinsalon.fi, Alppikatu 9 B 00530 Helsinki
Webbinen.net