Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Paahdettua siikaa, mätimoussea ja kevätvihanneksia   • Kalalla täytetyt kesäkurpitsat   • Siikaa halsterissa   • Kevätsiikaa uunissa   • Graavia siikaa carpaccio   • Kylmäsavusiikaterriini   • Limesiikaa   • Maaherrattaren kesäruoka   • Rapeaksi paistettua siikaa   • Savusiikamoussa   • Siika-lohiterriini   • Siika-minestrokeitto   • Siikapiiraat   • Siikaa ja vihreää parsaa   • Siikaviche   • Siikapyörykät   • Siikatartar   • Syksyinen uunisiika   • Uunisiikaa itämaisittain   • Uunisikkaa ja kanttarelli-perunasosetta   • Marsalkan kalaseljanka   • Wokattua inkiväärisiikaa   • Foliosiikaa   • Siikakeitto   • Sampon sienisiika   • Siikaa viherpippurikastikkeessa   • Keitettyä siikaa Wiljamin tapaan   • Keitetty siika tai kuha tillikastikkeessa   • Herkuttelijan kalavati   • Savusiikatapas   • Keltainen siikafilee   • Siikaa japanilaisittain   • Haudutettua kokonaista siikaa ja mätikastiketta   • Kalastajan siikaperunat   • Siikaa ruiskastikkeessa   • Hieno kalagratiini   • Siika-kasviskeitto   • Täytetyt siikapihvit   • Paahdetut siika-katkarapupihvit   • Siikaa suolakuoressa   • Kalatartar Beckin tapaan   • Siikaa valkoviinissä   • Savukalaräiskäleet   • Ristiinnaulittu siika   • Loimusiika   • Siikaliemi ja kantarellipelmetit   • Tuoresuolattu siika   • Rosmariini-sitruunasavusiika   • Siikaa viinikastikkeessa   • Graavisiikacarpaccio   • Savukalatahna   • Hapanleivällä maustettua siikaa ja olutkastiketta   • Siikaa paperissa a la Royal   • Siikatartar (Matti Vanhanen)   • Vähän suolattu eli kraavisiika   • Siikaa tummassa suolataikinassa   • Satakuntalainen siikakeitto   • Siikaa Dorian tapaan   • Pikkusiiat timjamikastikkeessa   • Herkulliset siikafileet halsterissa   • Graavisiikaa ja mätikastiketta   • Siianmätiä sitruuna-ranskankerman ja paistettujen leivänmurujen kera   • Cevitche   • Paistetut siiat   • Siikaceviche    • Savusiikaa, kurkkusuomuja ja hunajaista jogurttikastiketta   • Siikapatee   • Höyrytetty siika   • Koskenlaskijan ahvensoppa 

Vähän suolattu eli kraavisiika




(neljälle)

  • 2 siikafileetä
  • 1 rkl karkeaa suolaa
  • sokeria
  • valkopippuria myllystä
  • hienonnettua tilliä

    Sinappikastike:
  • 2½ dl sinappia
  • 3 rkl hienoa sokeria
  • 3-4 rkl valkoviinietikkaa
  • suolaa ja mustapippuria myllystä
  • 2½ dl maissi- tai auringonkukkaöljyä
  • 1-2 rkl hienonnettua tillislppua

1. Poista siikafileestä tarkoin kaikki ruodot. Aseta fileet rinnakkain laakealle vadille nahkapuoli alaspäin ja ripota päälle suola, sokeri, valkopippuri ja hienonnettu tilli.
2. Peitä astia ja pane se noin vuorokaudeksi jääkaappiin tekeytymään.
3. Sekoita sinappi, sokeri, valkoviinietikka, suola ja pippuri keskenään. Anna tekeytyä hetki, kunnes sokeri on sulanut. Vispaa joukkoon öljy hitaasti, hieman samaan tapaan kuin valmistettaessa majoneesia. Lisää tilli. Säilytä suljetussa astiassa.
4. Ennen tarjoilua poista ylimääräinen suola ja mausteet fileiden pinnalta ja leikkaa ne fileerausveitsellä nahkaa myöten hyvin ohuiksi viipaleiksi.
Tarjoa sinappikastikkeen kanssa.

Eero Mäkelä
keittiömestari



Lähetä ohje


 
 
| Etusivu | Ruokarengas | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2164563
 
Hovinsalon.fi, Alppikatu 9 B 00530 Helsinki
Webbinen.net