Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Paahdettua siikaa, mätimoussea ja kevätvihanneksia   • Kalalla täytetyt kesäkurpitsat   • Siikaa halsterissa   • Kevätsiikaa uunissa   • Graavia siikaa carpaccio   • Kylmäsavusiikaterriini   • Limesiikaa   • Maaherrattaren kesäruoka   • Rapeaksi paistettua siikaa   • Savusiikamoussa   • Siika-lohiterriini   • Siika-minestrokeitto   • Siikapiiraat   • Siikaa ja vihreää parsaa   • Siikaviche   • Siikapyörykät   • Siikatartar   • Syksyinen uunisiika   • Uunisiikaa itämaisittain   • Uunisikkaa ja kanttarelli-perunasosetta   • Marsalkan kalaseljanka   • Wokattua inkiväärisiikaa   • Foliosiikaa   • Siikakeitto   • Sampon sienisiika   • Siikaa viherpippurikastikkeessa   • Keitettyä siikaa Wiljamin tapaan   • Keitetty siika tai kuha tillikastikkeessa   • Herkuttelijan kalavati   • Savusiikatapas   • Keltainen siikafilee   • Siikaa japanilaisittain   • Haudutettua kokonaista siikaa ja mätikastiketta   • Kalastajan siikaperunat   • Siikaa ruiskastikkeessa   • Hieno kalagratiini   • Siika-kasviskeitto   • Täytetyt siikapihvit   • Paahdetut siika-katkarapupihvit   • Siikaa suolakuoressa   • Kalatartar Beckin tapaan   • Siikaa valkoviinissä   • Savukalaräiskäleet   • Ristiinnaulittu siika   • Loimusiika   • Siikaliemi ja kantarellipelmetit   • Tuoresuolattu siika   • Rosmariini-sitruunasavusiika   • Siikaa viinikastikkeessa   • Graavisiikacarpaccio   • Savukalatahna   • Hapanleivällä maustettua siikaa ja olutkastiketta   • Siikaa paperissa a la Royal   • Siikatartar (Matti Vanhanen)   • Vähän suolattu eli kraavisiika   • Siikaa tummassa suolataikinassa   • Satakuntalainen siikakeitto   • Siikaa Dorian tapaan   • Pikkusiiat timjamikastikkeessa   • Herkulliset siikafileet halsterissa   • Graavisiikaa ja mätikastiketta   • Siianmätiä sitruuna-ranskankerman ja paistettujen leivänmurujen kera   • Cevitche   • Paistetut siiat   • Siikaceviche    • Savusiikaa, kurkkusuomuja ja hunajaista jogurttikastiketta   • Siikapatee   • Höyrytetty siika   • Koskenlaskijan ahvensoppa 

Siikaa tummassa suolataikinassa





  • 1 - 1,2 kg painoinen suomustettu siika
  • 6 ohutta, postikortin kokoista silavalevyä
  • suolaa
  • 2 kookasta tillinoksaa

    Taikina:
  • 300 g ruisjauhoja
  • 100 g vehnäjauhoja
  • 400 g hienoa suolaa
  • 3 dl munanvalkuaista (8 - 10 kpl)

    Kastike:
  • 1 salottisipuli
  • 2½ dl hyvää kalalientä
  • ½ dl kuivaa valkoviiniä
  • 2 dl kuohukermaa
  • 30 g voita
  • 1 tl hienoksi hakattua anjovista ja hieman anjovislientä
  • 2 rkl hienonnettua tilliä
  • mustapippuria myllystä

1. Valmista taikina sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Kääri taikina kelmuun ja pane se jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.
2. Pyyhi siika kuivaksi, leikkaa evät ja tasoita pyrstö saksilla. Poista kidukset ja pyyhi veri huolellisesti pois. Levitä silavat esimerkiksi talouskelmulle. Mausta siika kevyesti suolalla, laita vatsaan tillinoksat, nosta siika silavien päälle ja kääri kala silavan peittoon.
3. Kauli taikina noin ½ cm:n paksuiseksi, pitkäomaiseksi levyksi ja kääri se tiiviisti siian ympärille. Suolataikina saumautuu helposti ja tarttuu hyvin kiinni.
4. Keitä hienonnettua salottisipulia yhdessä kalaliemen ja valkoviinin kanssa, kunnes jäljellä on siirappimainen seos. Lisää kerma ja keitä, kunnes kastike kevyesti saostuu. Lisää joukkoon voi, anjovis ja vähän anjovislientä ja soseuta kastike pikasekoittimella. Siivilöi, lisää hienonnettu tilli ja hiukan vastajauhettua mustapippuria.
5. Kuumenna uuni 230-asteiseksi. Nosta siika leivinpaperin päälle uunipellille ja paista 30 minuuttia. Leikkaa pöydässä taikinakuoren yläosa kokonaan auki. Poista “kansi” ja silavat.
6. Annostele kala ja tarjoa sen kanssa anjoviskastiketta ja keitettyjä perunoita.

Eero Mäkelä
Keittiömestari



Lähetä ohje


 
 
| Etusivu | Kalaruokaaverkossa | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2307656
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net