Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Paahdettua siikaa, mätimoussea ja kevätvihanneksia   • Kalalla täytetyt kesäkurpitsat   • Siikaa halsterissa   • Kevätsiikaa uunissa   • Graavia siikaa carpaccio   • Kylmäsavusiikaterriini   • Limesiikaa   • Maaherrattaren kesäruoka   • Rapeaksi paistettua siikaa   • Savusiikamoussa   • Siika-lohiterriini   • Siika-minestrokeitto   • Siikapiiraat   • Siikaa ja vihreää parsaa   • Siikaviche   • Siikapyörykät   • Siikatartar   • Syksyinen uunisiika   • Uunisiikaa itämaisittain   • Uunisikkaa ja kanttarelli-perunasosetta   • Marsalkan kalaseljanka   • Wokattua inkiväärisiikaa   • Foliosiikaa   • Siikakeitto   • Sampon sienisiika   • Siikaa viherpippurikastikkeessa   • Keitettyä siikaa Wiljamin tapaan   • Keitetty siika tai kuha tillikastikkeessa   • Herkuttelijan kalavati   • Savusiikatapas   • Keltainen siikafilee   • Siikaa japanilaisittain   • Haudutettua kokonaista siikaa ja mätikastiketta   • Kalastajan siikaperunat   • Siikaa ruiskastikkeessa   • Hieno kalagratiini   • Siika-kasviskeitto   • Täytetyt siikapihvit   • Paahdetut siika-katkarapupihvit   • Siikaa suolakuoressa   • Kalatartar Beckin tapaan   • Siikaa valkoviinissä   • Savukalaräiskäleet   • Ristiinnaulittu siika   • Loimusiika   • Siikaliemi ja kantarellipelmetit   • Tuoresuolattu siika   • Rosmariini-sitruunasavusiika   • Siikaa viinikastikkeessa   • Graavisiikacarpaccio   • Savukalatahna   • Hapanleivällä maustettua siikaa ja olutkastiketta   • Siikaa paperissa a la Royal   • Siikatartar (Matti Vanhanen)   • Vähän suolattu eli kraavisiika   • Siikaa tummassa suolataikinassa   • Satakuntalainen siikakeitto   • Siikaa Dorian tapaan   • Pikkusiiat timjamikastikkeessa   • Herkulliset siikafileet halsterissa   • Graavisiikaa ja mätikastiketta   • Siianmätiä sitruuna-ranskankerman ja paistettujen leivänmurujen kera   • Cevitche   • Paistetut siiat   • Siikaceviche    • Savusiikaa, kurkkusuomuja ja hunajaista jogurttikastiketta   • Siikapatee   • Höyrytetty siika   • Koskenlaskijan ahvensoppa 

Pikkusiiat timjamikastikkeessa




Siiasta on moneksi. Meillä sitä on järvissä ja meressä. On pohjasiikaa, karisiikaa, vaellussiikaa ja järvisiikaa. Sitten meillä on saulisiika, joka istuu eduskunnan puhemieskorokkeella.

  • 4 pikkusiikaa

    Liemi:
  • 1½ l vettä
  • 3 rkl valkoviinietikkaa tai 1½ rkl väkiviinaetikkaa
  • 2 tl suolaa
  • 1 sipuli
  • 1 laakerinlehti
  • 1 tl kokonaisia valkopippureita
  • 5 katajanmarjaa

    Kastike:
  • 1 sipuli
  • 125 g pekonia
  • 30 g voita
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 1 dl valkoviiniä
  • 2½ dl kalalientä
  • 1 tl timjamia murskattuna
  • 1 tl tomaattisosetta
  • 1 rkl kaprista, suolaa ja valkopippuria, ripaus sokeria
  • 1 rkl sitruunamehua

1. Suomusta ja perkaa pikkusiiat, huuhtele ne juoksevalla vedellä ja valuta.
2. Keitä liemiaineksia 5 - 10 minuuttia, lisää pikkusiiat liemeen ja hauduta hiljalleen noin varttitunti. Tarkista kalojen kypsyys. Nosta kalat liemestä lämmitetylle vadille. Siivilöi liemi.
3. Leikkaa kastiketta varten sipuli ja pekoni pieniksi kuutioiksi, kuullota ne voissa, lisää jauhot sekä viini ja keitinliemi. Keitä kastiketta kahdeksan minuuttia ja tarkista maku. Kaada kastiketta osa kalojen päälle ja tarjoa loput erikseen.
4. Tarjoa lisäksi keitettyä riisiä ja tuoretta salaattia. Juomaksi sopii kuiva valkoviini.








Siiasta on moneksi. Meillä sitä on järvissä ja meressä. On pohjasiikaa, karisiikaa, vaellussiikaa ja järvisiikaa. Sitten meillä on saulisiika, joka istuu eduskunnan puhemieskorokkeella.

  • 4 pikkusiikaa

    Liemi:
  • 1½ l vettä
  • 3 rkl valkoviinietikkaa tai 1½ rkl väkiviinaetikkaa
  • 2 tl suolaa
  • 1 sipuli
  • 1 laakerinlehti
  • 1 tl kokonaisia valkopippureita
  • 5 katajanmarjaa

    Kastike:
  • 1 sipuli
  • 125 g pekonia
  • 30 g voita
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 1 dl valkoviiniä
  • 2½ dl kalalientä
  • 1 tl timjamia murskattuna
  • 1 tl tomaattisosetta
  • 1 rkl kaprista, suolaa ja valkopippuria, ripaus sokeria
  • 1 rkl sitruunamehua

1. Suomusta ja perkaa pikkusiiat, huuhtele ne juoksevalla vedellä ja valuta.
2. Keitä liemiaineksia 5 - 10 minuuttia, lisää pikkusiiat liemeen ja hauduta hiljalleen noin varttitunti. Tarkista kalojen kypsyys. Nosta kalat liemestä lämmitetylle vadille. Siivilöi liemi.
3. Leikkaa kastiketta varten sipuli ja pekoni pieniksi kuutioiksi, kuullota ne voissa, lisää jauhot sekä viini ja keitinliemi. Keitä kastiketta kahdeksan minuuttia ja tarkista maku. Kaada kastiketta osa kalojen päälle ja tarjoa loput erikseen.
4. Tarjoa lisäksi keitettyä riisiä ja tuoretta salaattia. Juomaksi sopii kuiva valkoviini.

















Lähetä ohje


 
 
| Etusivu | Kalaruokaaverkossa | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2307647
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net