Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Paahdettua siikaa, mätimoussea ja kevätvihanneksia   • Kalalla täytetyt kesäkurpitsat   • Siikaa halsterissa   • Kevätsiikaa uunissa   • Graavia siikaa carpaccio   • Kylmäsavusiikaterriini   • Limesiikaa   • Maaherrattaren kesäruoka   • Rapeaksi paistettua siikaa   • Savusiikamoussa   • Siika-lohiterriini   • Siika-minestrokeitto   • Siikapiiraat   • Siikaa ja vihreää parsaa   • Siikaviche   • Siikapyörykät   • Siikatartar   • Syksyinen uunisiika   • Uunisiikaa itämaisittain   • Uunisikkaa ja kanttarelli-perunasosetta   • Marsalkan kalaseljanka   • Wokattua inkiväärisiikaa   • Foliosiikaa   • Siikakeitto   • Sampon sienisiika   • Siikaa viherpippurikastikkeessa   • Keitettyä siikaa Wiljamin tapaan   • Keitetty siika tai kuha tillikastikkeessa   • Herkuttelijan kalavati   • Savusiikatapas   • Keltainen siikafilee   • Siikaa japanilaisittain   • Haudutettua kokonaista siikaa ja mätikastiketta   • Kalastajan siikaperunat   • Siikaa ruiskastikkeessa   • Hieno kalagratiini   • Siika-kasviskeitto   • Täytetyt siikapihvit   • Paahdetut siika-katkarapupihvit   • Siikaa suolakuoressa   • Kalatartar Beckin tapaan   • Siikaa valkoviinissä   • Savukalaräiskäleet   • Ristiinnaulittu siika   • Loimusiika   • Siikaliemi ja kantarellipelmetit   • Tuoresuolattu siika   • Rosmariini-sitruunasavusiika   • Siikaa viinikastikkeessa   • Graavisiikacarpaccio   • Savukalatahna   • Hapanleivällä maustettua siikaa ja olutkastiketta   • Siikaa paperissa a la Royal   • Siikatartar (Matti Vanhanen)   • Vähän suolattu eli kraavisiika   • Siikaa tummassa suolataikinassa   • Satakuntalainen siikakeitto   • Siikaa Dorian tapaan   • Pikkusiiat timjamikastikkeessa   • Herkulliset siikafileet halsterissa   • Graavisiikaa ja mätikastiketta   • Siianmätiä sitruuna-ranskankerman ja paistettujen leivänmurujen kera   • Cevitche   • Paistetut siiat   • Siikaceviche    • Savusiikaa, kurkkusuomuja ja hunajaista jogurttikastiketta   • Siikapatee   • Höyrytetty siika   • Koskenlaskijan ahvensoppa 

Graavisiikaa ja mätikastiketta




  • 1 siikafilee (n. 500 g)
  • 1 rkl karkeaa merisuolaa
  • 10 valkopippuria
  • 2 tl sokeria

    Mätikastike:
  • 50 g siian mätiä
  • 2 munaa
  • 1 punasipuli
  • 1 rkl hienonnettua ruohosipulia
  • 1 tillinvarsi
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • maustepippuria myllystä, merisuolaa myllystä

Nypi kalasta ruodot. Murskaa valkopippurit huhmareessa melko karkeaksi. Sekoita mausteet ja silputtu tilli keskenään ja levitä tasaiseksi kerrokseksi fileen lihapuolelle. Anna graavaantua kylmässä vuorokausi.

Valmista mätikastike:
Keitä munat koviksi (8 min). Kuori munat ja pilko valkuainen kuutioiksi ja paseeraa keltuaiset siivilän läpi. Hienonna punasipuli ja nypi tilli. Yhdistä kulhossa sipuli, oliiviöljy ja sitruunan mehu. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää hienonnetut munat ja ruohosipuli.
Annostele kastike lautaselle ja koristele siianmädillä ja tillillä.
Ota siikafileet kylmästä, rapsuttele mausteet kalan pinnalta ja leikkaa viistosti ohuita siivuja. Tarjoa mätikastikkeen kanssa.



Lähetä ohje


 
 
| Etusivu | Kalaruokaaverkossa | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2307446
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net