Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Paahdettua siikaa, mätimoussea ja kevätvihanneksia   • Kalalla täytetyt kesäkurpitsat   • Siikaa halsterissa   • Kevätsiikaa uunissa   • Graavia siikaa carpaccio   • Kylmäsavusiikaterriini   • Limesiikaa   • Maaherrattaren kesäruoka   • Rapeaksi paistettua siikaa   • Savusiikamoussa   • Siika-lohiterriini   • Siika-minestrokeitto   • Siikapiiraat   • Siikaa ja vihreää parsaa   • Siikaviche   • Siikapyörykät   • Siikatartar   • Syksyinen uunisiika   • Uunisiikaa itämaisittain   • Uunisikkaa ja kanttarelli-perunasosetta   • Marsalkan kalaseljanka   • Wokattua inkiväärisiikaa   • Foliosiikaa   • Siikakeitto   • Sampon sienisiika   • Siikaa viherpippurikastikkeessa   • Keitettyä siikaa Wiljamin tapaan   • Keitetty siika tai kuha tillikastikkeessa   • Herkuttelijan kalavati   • Savusiikatapas   • Keltainen siikafilee   • Siikaa japanilaisittain   • Haudutettua kokonaista siikaa ja mätikastiketta   • Kalastajan siikaperunat   • Siikaa ruiskastikkeessa   • Hieno kalagratiini   • Siika-kasviskeitto   • Täytetyt siikapihvit   • Paahdetut siika-katkarapupihvit   • Siikaa suolakuoressa   • Kalatartar Beckin tapaan   • Siikaa valkoviinissä   • Savukalaräiskäleet   • Ristiinnaulittu siika   • Loimusiika   • Siikaliemi ja kantarellipelmetit   • Tuoresuolattu siika   • Rosmariini-sitruunasavusiika   • Siikaa viinikastikkeessa   • Graavisiikacarpaccio   • Savukalatahna   • Hapanleivällä maustettua siikaa ja olutkastiketta   • Siikaa paperissa a la Royal   • Siikatartar (Matti Vanhanen)   • Vähän suolattu eli kraavisiika   • Siikaa tummassa suolataikinassa   • Satakuntalainen siikakeitto   • Siikaa Dorian tapaan   • Pikkusiiat timjamikastikkeessa   • Herkulliset siikafileet halsterissa   • Graavisiikaa ja mätikastiketta   • Siianmätiä sitruuna-ranskankerman ja paistettujen leivänmurujen kera   • Cevitche   • Paistetut siiat   • Siikaceviche    • Savusiikaa, kurkkusuomuja ja hunajaista jogurttikastiketta   • Siikapatee   • Höyrytetty siika   • Koskenlaskijan ahvensoppa 

Siianmätiä sitruuna-ranskankerman ja paistettujen leivänmurujen kera




  • 250 g siianmätiä
  • 3 dl ranskankermaa
  • 4 rkl graavattua sitruunaa
  • 4 viipaletta maalaisleipää
  • 4 rkl voita
  • 1 nippu ruohosipulia
  • 2 oksaa tilliä nypittynä

    Graavattu sitruuna
  • 3 sitruunaa
  • 4 rkl sokeria
  • 3 rkl suolaa

1Kuori sitruunat ja poista valkoinen osa kuoresta. Keitä vettä ja upota sitruunankuoret veteen 20 sekunniksi. Anna jäähtyä. Leikkaa sitruunan hedelmäliha paloiksi ja sekoita sitruunakuorien kanssa. Marinoi sitruunaseos sokerissa ja suolassa yön yli. Aja sitruunaseos sileäksi tehosekoittimessa. Säilytä jääkaapissa.
2Vatkaa ranskankerma kuohkeaksi ja lisää graavattu sitruuna. Hakkaa leipäviipaleet veitsellä hienoksi ja ruskista voissa. Valuta ylimääräinen voi ja anna jäähtyä. Sekoita leivänmurut ja hienoksi hakattu ruohosipuli. Aseta noin 1 rkl sitruuna-ranskankermaa annoslautaselle, sirottele leivänmurut ympärille ja lusikoi siianmätiä päälle. Koristele tillillä.



Lähetä ohje


 
 
| Etusivu | Kalaruokaaverkossa | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2307696
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net