Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Paahdettua siikaa, mätimoussea ja kevätvihanneksia   • Kalalla täytetyt kesäkurpitsat   • Siikaa halsterissa   • Kevätsiikaa uunissa   • Graavia siikaa carpaccio   • Kylmäsavusiikaterriini   • Limesiikaa   • Maaherrattaren kesäruoka   • Rapeaksi paistettua siikaa   • Savusiikamoussa   • Siika-lohiterriini   • Siika-minestrokeitto   • Siikapiiraat   • Siikaa ja vihreää parsaa   • Siikaviche   • Siikapyörykät   • Siikatartar   • Syksyinen uunisiika   • Uunisiikaa itämaisittain   • Uunisikkaa ja kanttarelli-perunasosetta   • Marsalkan kalaseljanka   • Wokattua inkiväärisiikaa   • Foliosiikaa   • Siikakeitto   • Sampon sienisiika   • Siikaa viherpippurikastikkeessa   • Keitettyä siikaa Wiljamin tapaan   • Keitetty siika tai kuha tillikastikkeessa   • Herkuttelijan kalavati   • Savusiikatapas   • Keltainen siikafilee   • Siikaa japanilaisittain   • Haudutettua kokonaista siikaa ja mätikastiketta   • Kalastajan siikaperunat   • Siikaa ruiskastikkeessa   • Hieno kalagratiini   • Siika-kasviskeitto   • Täytetyt siikapihvit   • Paahdetut siika-katkarapupihvit   • Siikaa suolakuoressa   • Kalatartar Beckin tapaan   • Siikaa valkoviinissä   • Savukalaräiskäleet   • Ristiinnaulittu siika   • Loimusiika   • Siikaliemi ja kantarellipelmetit   • Tuoresuolattu siika   • Rosmariini-sitruunasavusiika   • Siikaa viinikastikkeessa   • Graavisiikacarpaccio   • Savukalatahna   • Hapanleivällä maustettua siikaa ja olutkastiketta   • Siikaa paperissa a la Royal   • Siikatartar (Matti Vanhanen)   • Vähän suolattu eli kraavisiika   • Siikaa tummassa suolataikinassa   • Satakuntalainen siikakeitto   • Siikaa Dorian tapaan   • Pikkusiiat timjamikastikkeessa   • Herkulliset siikafileet halsterissa   • Graavisiikaa ja mätikastiketta   • Siianmätiä sitruuna-ranskankerman ja paistettujen leivänmurujen kera   • Cevitche   • Paistetut siiat   • Siikaceviche    • Savusiikaa, kurkkusuomuja ja hunajaista jogurttikastiketta   • Siikapatee   • Höyrytetty siika   • Koskenlaskijan ahvensoppa 

Ceviche




  • 500 g fileoitua valkoista kalaa, esim. siikaa
  • 2 isoa sitruunaa
  • 2 rkl öljyä
  • 1 pieni sipuli
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • 3 tomaattia
  • 10 vihreää oliivia
  • 2 rkl hienonnettua persiljaa
  • noin 1 tl suolaa
  • mustapippuria
  • ripaus chilipippuria tai caynnepippuria

Poista kalasta ruodot mahdollisimman tarkkaan. Leikkaa kala noin sentin paksuisiksi viipaleiksi ja pane viipaleet kulhoon.
Purista sitruunoista mehu. Sekoita mehu kalaviipaleiden joukkoon ja pane kalat maustumaan ja “kypsymään” jääkaappiin kuudeksi tunniksi. Sekoita välillä!
Hienonna sipuli ja murskaa valkosipulit. Kasta tomaatit kiehuvaan veteen ja vedä kuori pois, poista siemenet ja leikkaa malto pieniksi kuutioiksi. Viipaloi joukkoon oliivit.
Sekoita kaikki ainekset kalojen joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla sekä varovasti chilillä.
Pane ruoka vielä 12 tunniksi jääkaappiin. Sekoita silloin tällöin.
Tarjoa alkuruokana.


Lähetä ohje


 
 
| Etusivu | Ruokarengas | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2164602
 
Hovinsalon.fi, Alppikatu 9 B 00530 Helsinki
Webbinen.net