Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Paahdettua siikaa, mätimoussea ja kevätvihanneksia   • Kalalla täytetyt kesäkurpitsat   • Siikaa halsterissa   • Kevätsiikaa uunissa   • Graavia siikaa carpaccio   • Kylmäsavusiikaterriini   • Limesiikaa   • Maaherrattaren kesäruoka   • Rapeaksi paistettua siikaa   • Savusiikamoussa   • Siika-lohiterriini   • Siika-minestrokeitto   • Siikapiiraat   • Siikaa ja vihreää parsaa   • Siikaviche   • Siikapyörykät   • Siikatartar   • Syksyinen uunisiika   • Uunisiikaa itämaisittain   • Uunisikkaa ja kanttarelli-perunasosetta   • Marsalkan kalaseljanka   • Wokattua inkiväärisiikaa   • Foliosiikaa   • Siikakeitto   • Sampon sienisiika   • Siikaa viherpippurikastikkeessa   • Keitettyä siikaa Wiljamin tapaan   • Keitetty siika tai kuha tillikastikkeessa   • Herkuttelijan kalavati   • Savusiikatapas   • Keltainen siikafilee   • Siikaa japanilaisittain   • Haudutettua kokonaista siikaa ja mätikastiketta   • Kalastajan siikaperunat   • Siikaa ruiskastikkeessa   • Hieno kalagratiini   • Siika-kasviskeitto   • Täytetyt siikapihvit   • Paahdetut siika-katkarapupihvit   • Siikaa suolakuoressa   • Kalatartar Beckin tapaan   • Siikaa valkoviinissä   • Savukalaräiskäleet   • Ristiinnaulittu siika   • Loimusiika   • Siikaliemi ja kantarellipelmetit   • Tuoresuolattu siika   • Rosmariini-sitruunasavusiika   • Siikaa viinikastikkeessa   • Graavisiikacarpaccio   • Savukalatahna   • Hapanleivällä maustettua siikaa ja olutkastiketta   • Siikaa paperissa a la Royal   • Siikatartar (Matti Vanhanen)   • Vähän suolattu eli kraavisiika   • Siikaa tummassa suolataikinassa   • Satakuntalainen siikakeitto   • Siikaa Dorian tapaan   • Pikkusiiat timjamikastikkeessa   • Herkulliset siikafileet halsterissa   • Graavisiikaa ja mätikastiketta   • Siianmätiä sitruuna-ranskankerman ja paistettujen leivänmurujen kera   • Cevitche   • Paistetut siiat   • Siikaceviche    • Savusiikaa, kurkkusuomuja ja hunajaista jogurttikastiketta   • Siikapatee   • Höyrytetty siika   • Koskenlaskijan ahvensoppa 

Paistetut siiat




  • 4 pikkusiikaa (a´ 200 - 250 g)
  • 2 rkl sitruunamehua
  • suolaa
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 40 g voita
    Kastike:
  • 20 g voita
  • silputtu sipuli
  • nippu persiljaa
  • 2½ dl valkoviiniä
  • 1 dl vettä
  • valkopippuria
    Koristelu:
  • 1 sitruuna

Suomusta ja perkaa siiat, huuhdo ne kylmässä vedessä ja kuivaa talouspaperilla. Ripottele pintaan ja vatsaan sitruunamehua ja jätä 20 minuutiksi vetäytymään. Ripottele sitten kaloille suolaa ja kääntele ne jauhoissa. Paista kalat voissa kummaltakin puolelta kullanruskeiksi ja hauduta kypsiksi. Siirrä kalat pannulta lämmitetylle vadille. Kuori sipuli ja silppua se hienoksi. Lisää pannulle paistorasvan joukkoon 20 g voita ja kuullota sipuli siinä kullankeltaiseksi. Lisää valkoviini ja vesi ja keitä nestettä hiukan kokoon. Silppua puolet persiljasta kastikkeeseen, mausta suolalla ja valkopippurilla ja tarkista maku. Kaada kastike siikojen päälle ja koristele persiljalla ja sitruunalohkoilla.
Tarjoa lisäksi voiperunoita ja sekasalaattia. Juomaksi sopii hedelmäinen valkoviini.



Lähetä ohje


 
 
| Etusivu | Ruokarengas | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2211895
 
Hovinsalon.fi, Alppikatu 9 B 00530 Helsinki
Webbinen.net