Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Paahdettua siikaa, mätimoussea ja kevätvihanneksia   • Kalalla täytetyt kesäkurpitsat   • Siikaa halsterissa   • Kevätsiikaa uunissa   • Graavia siikaa carpaccio   • Kylmäsavusiikaterriini   • Limesiikaa   • Maaherrattaren kesäruoka   • Rapeaksi paistettua siikaa   • Savusiikamoussa   • Siika-lohiterriini   • Siika-minestrokeitto   • Siikapiiraat   • Siikaa ja vihreää parsaa   • Siikaviche   • Siikapyörykät   • Siikatartar   • Syksyinen uunisiika   • Uunisiikaa itämaisittain   • Uunisikkaa ja kanttarelli-perunasosetta   • Marsalkan kalaseljanka   • Wokattua inkiväärisiikaa   • Foliosiikaa   • Siikakeitto   • Sampon sienisiika   • Siikaa viherpippurikastikkeessa   • Keitettyä siikaa Wiljamin tapaan   • Keitetty siika tai kuha tillikastikkeessa   • Herkuttelijan kalavati   • Savusiikatapas   • Keltainen siikafilee   • Siikaa japanilaisittain   • Haudutettua kokonaista siikaa ja mätikastiketta   • Kalastajan siikaperunat   • Siikaa ruiskastikkeessa   • Hieno kalagratiini   • Siika-kasviskeitto   • Täytetyt siikapihvit   • Paahdetut siika-katkarapupihvit   • Siikaa suolakuoressa   • Kalatartar Beckin tapaan   • Siikaa valkoviinissä   • Savukalaräiskäleet   • Ristiinnaulittu siika   • Loimusiika   • Siikaliemi ja kantarellipelmetit   • Tuoresuolattu siika   • Rosmariini-sitruunasavusiika   • Siikaa viinikastikkeessa   • Graavisiikacarpaccio   • Savukalatahna   • Hapanleivällä maustettua siikaa ja olutkastiketta   • Siikaa paperissa a la Royal   • Siikatartar (Matti Vanhanen)   • Vähän suolattu eli kraavisiika   • Siikaa tummassa suolataikinassa   • Satakuntalainen siikakeitto   • Siikaa Dorian tapaan   • Pikkusiiat timjamikastikkeessa   • Herkulliset siikafileet halsterissa   • Graavisiikaa ja mätikastiketta   • Siianmätiä sitruuna-ranskankerman ja paistettujen leivänmurujen kera   • Cevitche   • Paistetut siiat   • Siikaceviche    • Savusiikaa, kurkkusuomuja ja hunajaista jogurttikastiketta   • Siikapatee   • Höyrytetty siika   • Koskenlaskijan ahvensoppa 

Höyrytetty siika


(4 annosta)


  • 4 nahatonta siikafileetä (tai kuhaa) (a’ 150 g)
  • 120 g pakastettuja katkarapuja
  • merisuolaa myllystä
  • n. 5 dl kalalientä
  • tilkka öljyä
  • 10 – 15 cm pala tuoretta piparjuurta

    Lisäksi (linkit)
  • sitruunamarinoitua fenkolia
  • porkkanapyreetä

1. Tee kalan lisukkeet, fenkolit jo 1 – 2 päivää aikaisemmin ja kypsennä kala juuri ennen tarjoilua.
2. Ota katkaravut siivilään sulamaan.
3. Leikkaa isot kalafileet annospaloiksi, käytä pienet sellaisinaan. Levitä pala leivinpaperia leikkuulaudalle ja rouhi paperille merisuolaa myllystä. Paina kalat suolaan molemmin puolin. Paina paksuja fileitä kevyesti esimerkiksi veitsen lappeella.
4. Täytä höyrykattilan kattilaosa kalaliemellä niin, että sen pinta ei osu höyrytyskoriin. Sipaise kevyesti öljyä höyrytyskattilan höyrytyskorin pohjaan tai laita kalapalojen alle pieni pala leivinpaperia. Kuumenna liemi hiljalleen kiehuvaksi ja nosta kalat höyrytyskoriin kattilan päälle. Anna kalan kypsyä kannen alla 7 minuuttia.
5. Kuori ja raasta piparjuuri karkeaksi. Jos katkaravut ovat vielä jäisiä, huuhtele niitä kylmällä vedellä. Tarkista, että pyrstöjen suoli on poistettu.
6. Kokoa annokset. Asettele fenkolit ja porkkanapyree lautasille. Nosta höyrytetty kala ja katkaravut päälle. Viimeistele annos piparjuuriraasteella. Halutessasi voit hienontaa annoksen päälle reilusti tuoretta tilliä.

Ohje: Glorian ruoka & viini



Lähetä ohje


 
 
| Etusivu | Ruokarengas | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2140368
 
Hovinsalon.fi, Alppikatu 9 B 00530 Helsinki
Webbinen.net