Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Paahdettua siikaa, mätimoussea ja kevätvihanneksia   • Kalalla täytetyt kesäkurpitsat   • Siikaa halsterissa   • Kevätsiikaa uunissa   • Graavia siikaa carpaccio   • Kylmäsavusiikaterriini   • Limesiikaa   • Maaherrattaren kesäruoka   • Rapeaksi paistettua siikaa   • Savusiikamoussa   • Siika-lohiterriini   • Siika-minestrokeitto   • Siikapiiraat   • Siikaa ja vihreää parsaa   • Siikaviche   • Siikapyörykät   • Siikatartar   • Syksyinen uunisiika   • Uunisiikaa itämaisittain   • Uunisikkaa ja kanttarelli-perunasosetta   • Marsalkan kalaseljanka   • Wokattua inkiväärisiikaa   • Foliosiikaa   • Siikakeitto   • Sampon sienisiika   • Siikaa viherpippurikastikkeessa   • Keitettyä siikaa Wiljamin tapaan   • Keitetty siika tai kuha tillikastikkeessa   • Herkuttelijan kalavati   • Savusiikatapas   • Keltainen siikafilee   • Siikaa japanilaisittain   • Haudutettua kokonaista siikaa ja mätikastiketta   • Kalastajan siikaperunat   • Siikaa ruiskastikkeessa   • Hieno kalagratiini   • Siika-kasviskeitto   • Täytetyt siikapihvit   • Paahdetut siika-katkarapupihvit   • Siikaa suolakuoressa   • Kalatartar Beckin tapaan   • Siikaa valkoviinissä   • Savukalaräiskäleet   • Ristiinnaulittu siika   • Loimusiika   • Siikaliemi ja kantarellipelmetit   • Tuoresuolattu siika   • Rosmariini-sitruunasavusiika   • Siikaa viinikastikkeessa   • Graavisiikacarpaccio   • Savukalatahna   • Hapanleivällä maustettua siikaa ja olutkastiketta   • Siikaa paperissa a la Royal   • Siikatartar (Matti Vanhanen)   • Vähän suolattu eli kraavisiika   • Siikaa tummassa suolataikinassa   • Satakuntalainen siikakeitto   • Siikaa Dorian tapaan   • Pikkusiiat timjamikastikkeessa   • Herkulliset siikafileet halsterissa   • Graavisiikaa ja mätikastiketta   • Siianmätiä sitruuna-ranskankerman ja paistettujen leivänmurujen kera   • Cevitche   • Paistetut siiat   • Siikaceviche    • Savusiikaa, kurkkusuomuja ja hunajaista jogurttikastiketta   • Siikapatee   • Höyrytetty siika   • Koskenlaskijan ahvensoppa 

Koskenlaskijan ahvensoppa


Koskenlaskijan ahvensoppa
(4 annosta)


  • 300 g ahvenfileitä (pakaste)
  • 1 fenkoli
  • 1 sipuli
  • 6 - 8 perunaa
  • 2 porkkanaa
  • 1 l vettä
  • 2 kalaliemikuutiota
  • 5 maustepippuria
  • 150 g sulatejuustoa
  • ripaus suolaa
  • 1 ruukku tilliä

1. Ota jäiset ahvenfileet huoneenlämpöön. Halkaise fenkoli ja kuorittu sipuli. Kuori perunat ja porkkanat. Lohko perunat ja kuutioi porkkanat.
2. Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää liemikuutiot, pippurit ja kasvikset. Keitä 10 minuuttia tai kunnes perunat ovat lähes kypsiä.
3. Lisää sulatejuusto paloina tai nokareina keittoon. Kuumenna hiljalleen. kunnes juusto on sulanut.
4. Puolita kohmeiset ahvenfileet ja lisää ne keittoon. Kuumenna keitto kiehuvaksi. Katkaise lämpö ja anna keiton hautua kannen alla 5 minuuttia. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa. Silppua tilli ja ripottele se keiton pinnalle.

Kohmeiset ahvenfileet kypsyvät kuumassa keitossa viidessä minuutissa.

Ohjeen alkuperä: Yhteishyvä ruoka


Lähetä ohje


 
 
| Etusivu | Ruokarengas | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2216996
 
Hovinsalon.fi, Alppikatu 9 B 00530 Helsinki
Webbinen.net