Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Paahdettua siikaa, mätimoussea ja kevätvihanneksia   • Kalalla täytetyt kesäkurpitsat   • Siikaa halsterissa   • Kevätsiikaa uunissa   • Graavia siikaa carpaccio   • Kylmäsavusiikaterriini   • Limesiikaa   • Maaherrattaren kesäruoka   • Rapeaksi paistettua siikaa   • Savusiikamoussa   • Siika-lohiterriini   • Siika-minestrokeitto   • Siikapiiraat   • Siikaa ja vihreää parsaa   • Siikaviche   • Siikapyörykät   • Siikatartar   • Syksyinen uunisiika   • Uunisiikaa itämaisittain   • Uunisikkaa ja kanttarelli-perunasosetta   • Marsalkan kalaseljanka   • Wokattua inkiväärisiikaa   • Foliosiikaa   • Siikakeitto   • Sampon sienisiika   • Siikaa viherpippurikastikkeessa   • Keitettyä siikaa Wiljamin tapaan   • Keitetty siika tai kuha tillikastikkeessa   • Herkuttelijan kalavati   • Savusiikatapas   • Keltainen siikafilee   • Siikaa japanilaisittain   • Haudutettua kokonaista siikaa ja mätikastiketta   • Kalastajan siikaperunat   • Siikaa ruiskastikkeessa   • Hieno kalagratiini   • Siika-kasviskeitto   • Täytetyt siikapihvit   • Paahdetut siika-katkarapupihvit   • Siikaa suolakuoressa   • Kalatartar Beckin tapaan   • Siikaa valkoviinissä   • Savukalaräiskäleet   • Ristiinnaulittu siika   • Loimusiika   • Siikaliemi ja kantarellipelmetit   • Tuoresuolattu siika   • Rosmariini-sitruunasavusiika   • Siikaa viinikastikkeessa   • Graavisiikacarpaccio   • Savukalatahna   • Hapanleivällä maustettua siikaa ja olutkastiketta   • Siikaa paperissa a la Royal   • Siikatartar (Matti Vanhanen)   • Vähän suolattu eli kraavisiika   • Siikaa tummassa suolataikinassa   • Satakuntalainen siikakeitto   • Siikaa Dorian tapaan   • Pikkusiiat timjamikastikkeessa   • Herkulliset siikafileet halsterissa   • Graavisiikaa ja mätikastiketta   • Siianmätiä sitruuna-ranskankerman ja paistettujen leivänmurujen kera   • Cevitche   • Paistetut siiat   • Siikaceviche    • Savusiikaa, kurkkusuomuja ja hunajaista jogurttikastiketta   • Siikapatee   • Höyrytetty siika   • Koskenlaskijan ahvensoppa 

Siikaa halsterissa



(neljälle)

  • 2 kiloista siikaa
  • ½ dl suolaa
  • ½ dl sokeria
  • 1 rkl valkopippuria
  • 2 dl tillimurskaa
    Tillimajoneesi
  • 1 dl majoneesia
  • ½ dl kermaviiliä
  • 1 rkl limettimehua
  • 2 – 3 rkl tillimurskaa
  • suolaa ja valkopippuria

  1. Perkaa ja fileoi siiat, älä poista nahkaa. Kuivaa fileet talouspaperilla. Sekoita sokeri, suola ja valkopippuri. Pane kaksi kalafileetä vuoan pohjalle nahkapuoli alaspäin. Ripottele mausteseosta ja tillimurskaa fileiden lihapuolelle ja nostaa toiset kaksi fileetä näiden päälle, lihapuolet vastakkain. Ripottele päälle loput mausteseoksesta ja tillit. Peitä kelmulla tai voipaperilla ja pane jääkaappiin viideksi tunniksi.
  2. Tillimajoneesi: Sekoita kermaviili ja majoneesi. Purista limetin mehu joukkoon. Sekoita joukkoon tillimurska ja mausta suolalla sekä pippurilla. Pane jääkaappiin odottamanaan.
  3. Leikkaa siikafileet kahteen osaan ja halstraa paloja kalahalsterissa grillissä pari minuuttia molemmin puolin tai paista öljyssä kuumalla paistinpannulla.

Tarjoile perunoiden ja tillimajoneesin kanssa.




Lähetä ohje


 
 
| Etusivu | Ruokarengas | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2164596
 
Hovinsalon.fi, Alppikatu 9 B 00530 Helsinki
Webbinen.net