Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Paahdettua siikaa, mätimoussea ja kevätvihanneksia   • Kalalla täytetyt kesäkurpitsat   • Siikaa halsterissa   • Kevätsiikaa uunissa   • Graavia siikaa carpaccio   • Kylmäsavusiikaterriini   • Limesiikaa   • Maaherrattaren kesäruoka   • Rapeaksi paistettua siikaa   • Savusiikamoussa   • Siika-lohiterriini   • Siika-minestrokeitto   • Siikapiiraat   • Siikaa ja vihreää parsaa   • Siikaviche   • Siikapyörykät   • Siikatartar   • Syksyinen uunisiika   • Uunisiikaa itämaisittain   • Uunisikkaa ja kanttarelli-perunasosetta   • Marsalkan kalaseljanka   • Wokattua inkiväärisiikaa   • Foliosiikaa   • Siikakeitto   • Sampon sienisiika   • Siikaa viherpippurikastikkeessa   • Keitettyä siikaa Wiljamin tapaan   • Keitetty siika tai kuha tillikastikkeessa   • Herkuttelijan kalavati   • Savusiikatapas   • Keltainen siikafilee   • Siikaa japanilaisittain   • Haudutettua kokonaista siikaa ja mätikastiketta   • Kalastajan siikaperunat   • Siikaa ruiskastikkeessa   • Hieno kalagratiini   • Siika-kasviskeitto   • Täytetyt siikapihvit   • Paahdetut siika-katkarapupihvit   • Siikaa suolakuoressa   • Kalatartar Beckin tapaan   • Siikaa valkoviinissä   • Savukalaräiskäleet   • Ristiinnaulittu siika   • Loimusiika   • Siikaliemi ja kantarellipelmetit   • Tuoresuolattu siika   • Rosmariini-sitruunasavusiika   • Siikaa viinikastikkeessa   • Graavisiikacarpaccio   • Savukalatahna   • Hapanleivällä maustettua siikaa ja olutkastiketta   • Siikaa paperissa a la Royal   • Siikatartar (Matti Vanhanen)   • Vähän suolattu eli kraavisiika   • Siikaa tummassa suolataikinassa   • Satakuntalainen siikakeitto   • Siikaa Dorian tapaan   • Pikkusiiat timjamikastikkeessa   • Herkulliset siikafileet halsterissa   • Graavisiikaa ja mätikastiketta   • Siianmätiä sitruuna-ranskankerman ja paistettujen leivänmurujen kera   • Cevitche   • Paistetut siiat   • Siikaceviche    • Savusiikaa, kurkkusuomuja ja hunajaista jogurttikastiketta   • Siikapatee   • Höyrytetty siika   • Koskenlaskijan ahvensoppa 

Siika-lohiterriini




Siika ja lohi ovat syyskaloja. Mädin vuoksi siika luetaan arvokalaksi. Koska siika on herkkä pilaantumaan, on sen käsittelyssä ja säilytyksessä oltava erittäin huolellinen. Tämän vuoksi on asetuksessa( 410/ 82) määrätty, että elintarvikkeeksi myytävä yli ½ kg painava siika on avattava heti pyydystämisen jälkeen 16.5 – 15.10 välisenä aikana.

  • 500 g siikaa fileenä
  • 500 g lohta fileenä
  • 2 munankeltuaista
  • 8 dl kuohukermaa
  • 1 rkl suolaa
  • 1 tl valkopippuria
  • 1 tl sitruunapippuria
  • 2 munanvalkuaista

    Jauha siikafileet tehosekoittimessa, lisää keltuainen ja mausteita. Sekoita joukkoon 4 dl kuohukermaa ohuena. Paseeraa (hiero) massa siivilän läpi ja sekoita joukkoon yksi vatkattu valkuainen. Valmista saman ohjeen mukaisesti lohi.
    Annostele kalamassat voideltuun vuokaan kerroksittain.
    Hauduta 170 asteisessa uunissa vesihauteessa noin 45 minuuttia.



    + MARINOITUA LEHTISELLERIÄ

  • 200 g lehtiselleriä
  • 2 dl kreikkalaista valkoviiniä
  • ½ dl valkoviinietikkaa
  • 1½ dl oliiviöljyä
  • 1 dl vesikrassia tai persiljaa
  • suolaa ja pippuria

Suikaloi selleri ja hauduta valkoviinissä kypsäksi. Lisää jäähtyneeseen selleriin mausteet ja anna vetäytyä muutama tunti.
Leikkaa terriini viipaleiksi ja tarjoa marinadin kera.

Ohjeen luovutti jakeluumme Keittiömestari Wiljam Pyy.




Lähetä ohje


 
 
| Etusivu | Ruokarengas | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2164562
 
Hovinsalon.fi, Alppikatu 9 B 00530 Helsinki
Webbinen.net