Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Paahdettua siikaa, mätimoussea ja kevätvihanneksia   • Kalalla täytetyt kesäkurpitsat   • Siikaa halsterissa   • Kevätsiikaa uunissa   • Graavia siikaa carpaccio   • Kylmäsavusiikaterriini   • Limesiikaa   • Maaherrattaren kesäruoka   • Rapeaksi paistettua siikaa   • Savusiikamoussa   • Siika-lohiterriini   • Siika-minestrokeitto   • Siikapiiraat   • Siikaa ja vihreää parsaa   • Siikaviche   • Siikapyörykät   • Siikatartar   • Syksyinen uunisiika   • Uunisiikaa itämaisittain   • Uunisikkaa ja kanttarelli-perunasosetta   • Marsalkan kalaseljanka   • Wokattua inkiväärisiikaa   • Foliosiikaa   • Siikakeitto   • Sampon sienisiika   • Siikaa viherpippurikastikkeessa   • Keitettyä siikaa Wiljamin tapaan   • Keitetty siika tai kuha tillikastikkeessa   • Herkuttelijan kalavati   • Savusiikatapas   • Keltainen siikafilee   • Siikaa japanilaisittain   • Haudutettua kokonaista siikaa ja mätikastiketta   • Kalastajan siikaperunat   • Siikaa ruiskastikkeessa   • Hieno kalagratiini   • Siika-kasviskeitto   • Täytetyt siikapihvit   • Paahdetut siika-katkarapupihvit   • Siikaa suolakuoressa   • Kalatartar Beckin tapaan   • Siikaa valkoviinissä   • Savukalaräiskäleet   • Ristiinnaulittu siika   • Loimusiika   • Siikaliemi ja kantarellipelmetit   • Tuoresuolattu siika   • Rosmariini-sitruunasavusiika   • Siikaa viinikastikkeessa   • Graavisiikacarpaccio   • Savukalatahna   • Hapanleivällä maustettua siikaa ja olutkastiketta   • Siikaa paperissa a la Royal   • Siikatartar (Matti Vanhanen)   • Vähän suolattu eli kraavisiika   • Siikaa tummassa suolataikinassa   • Satakuntalainen siikakeitto   • Siikaa Dorian tapaan   • Pikkusiiat timjamikastikkeessa   • Herkulliset siikafileet halsterissa   • Graavisiikaa ja mätikastiketta   • Siianmätiä sitruuna-ranskankerman ja paistettujen leivänmurujen kera   • Cevitche   • Paistetut siiat   • Siikaceviche    • Savusiikaa, kurkkusuomuja ja hunajaista jogurttikastiketta   • Siikapatee   • Höyrytetty siika   • Koskenlaskijan ahvensoppa 

Syksyinen uunisiika




  • 4 keskikokoista siikaa
  • 100g voita
  • 4 rkl lipstikkasilppua
  • yksi ison sipulin silppu
  • 2 dl kuohukermaa
  • yksi limetti
  • suolaa

Hyvin ja oikeaoppisesti peratut ja suomustetut siiat laitetaan foliolla
vuorattuun vuokaan. Foliota reilusti reunojen yli. Lipstikka ja sipuli
freesataan voissa ja kaadetaan kaloille. Kala vaatii mielestäni hiukan
enemmän suolaa, mutta makuasia on liukuva käsite. Limetin mehu
sekoitetaan kermaan joka vispataan kevyen sakeaksi. Laitetaan vuoka
uuniin 220c että pinta ruskistuu hiukan, sitten vähennetään lämpöä 170c
ja aletaan valella kermalla. Näin saadaan maukas kastike. Folion reuna
käännetään kaloille kanneksi joten kala kypsyy höyryssä. Kokeile selkälihaa
mistä näet kypsyyden.

Lapin puikulaperunat sopivat lisukkeeksi jos niitä jostain onnistuu saamaan
tai sitten rehti sipuliperunamuusi. Motissa ennen vanhaan uunilahnalle
laitettiin puolukkasurvosta joten kannattaa kokeilla.




Lähetä ohje


 
 
| Etusivu | Ruokarengas | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2164578
 
Hovinsalon.fi, Alppikatu 9 B 00530 Helsinki
Webbinen.net