Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Paahdettua siikaa, mätimoussea ja kevätvihanneksia   • Kalalla täytetyt kesäkurpitsat   • Siikaa halsterissa   • Kevätsiikaa uunissa   • Graavia siikaa carpaccio   • Kylmäsavusiikaterriini   • Limesiikaa   • Maaherrattaren kesäruoka   • Rapeaksi paistettua siikaa   • Savusiikamoussa   • Siika-lohiterriini   • Siika-minestrokeitto   • Siikapiiraat   • Siikaa ja vihreää parsaa   • Siikaviche   • Siikapyörykät   • Siikatartar   • Syksyinen uunisiika   • Uunisiikaa itämaisittain   • Uunisikkaa ja kanttarelli-perunasosetta   • Marsalkan kalaseljanka   • Wokattua inkiväärisiikaa   • Foliosiikaa   • Siikakeitto   • Sampon sienisiika   • Siikaa viherpippurikastikkeessa   • Keitettyä siikaa Wiljamin tapaan   • Keitetty siika tai kuha tillikastikkeessa   • Herkuttelijan kalavati   • Savusiikatapas   • Keltainen siikafilee   • Siikaa japanilaisittain   • Haudutettua kokonaista siikaa ja mätikastiketta   • Kalastajan siikaperunat   • Siikaa ruiskastikkeessa   • Hieno kalagratiini   • Siika-kasviskeitto   • Täytetyt siikapihvit   • Paahdetut siika-katkarapupihvit   • Siikaa suolakuoressa   • Kalatartar Beckin tapaan   • Siikaa valkoviinissä   • Savukalaräiskäleet   • Ristiinnaulittu siika   • Loimusiika   • Siikaliemi ja kantarellipelmetit   • Tuoresuolattu siika   • Rosmariini-sitruunasavusiika   • Siikaa viinikastikkeessa   • Graavisiikacarpaccio   • Savukalatahna   • Hapanleivällä maustettua siikaa ja olutkastiketta   • Siikaa paperissa a la Royal   • Siikatartar (Matti Vanhanen)   • Vähän suolattu eli kraavisiika   • Siikaa tummassa suolataikinassa   • Satakuntalainen siikakeitto   • Siikaa Dorian tapaan   • Pikkusiiat timjamikastikkeessa   • Herkulliset siikafileet halsterissa   • Graavisiikaa ja mätikastiketta   • Siianmätiä sitruuna-ranskankerman ja paistettujen leivänmurujen kera   • Cevitche   • Paistetut siiat   • Siikaceviche    • Savusiikaa, kurkkusuomuja ja hunajaista jogurttikastiketta   • Siikapatee   • Höyrytetty siika   • Koskenlaskijan ahvensoppa 

Wokattua inkiväärisiikaa




    ( 3-4 hengelle)

  • 700 g suomustettua siikafilettä
  • 1-2 valkosipulin kynttä
  • 1 rkl pieneksi pilkottua inkivääriä
  • 2-3 rkl sitruunamehua
  • kuivattua punaista chilipippuria
  • kuivattua sarviapilaa tai mustaa pippuria
  • suolaa
  • voita tai kasviöljyä paistamiseen

Paista pilkottua valkosipulia voissa tai öljyssä muutama minuutti
miedolla lämmöllä. Käytä mieluiten wok- pannua (valurautapannukin käy).
Lisää inkivääri ja pippuri ja anna paistua minuutin pari välillä sekoittaen.

Lisää lämpöä ja sekoita suurin piirtein peukalonpään kokoisiksi paloi-
tellut siikafileet öljy/voi- mausteseokseen (älä poista nahkaa, sillä se
pitää kalapalat koossa ja säilyttää mehukkuuden). Pyörittele kalapaloja
pannussa pari kolme minuuttia kovalla lämmöllä

Lisää sitruunamehu, pari kolme reilua hyppysellistä sarviapilaa (tai tuoretta
persiljaa) ja hieman suolaa. Pyörittele seosta vielä pari minuuttia, kunnes
kalapalat ovat kypsiä.

Tarjoa kuumana keitetyn basmatiriisin tai salaatin kanssa.




Lähetä ohje


 
 
| Etusivu | Ruokarengas | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2164594
 
Hovinsalon.fi, Alppikatu 9 B 00530 Helsinki
Webbinen.net