Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Paahdettua siikaa, mätimoussea ja kevätvihanneksia   • Kalalla täytetyt kesäkurpitsat   • Siikaa halsterissa   • Kevätsiikaa uunissa   • Graavia siikaa carpaccio   • Kylmäsavusiikaterriini   • Limesiikaa   • Maaherrattaren kesäruoka   • Rapeaksi paistettua siikaa   • Savusiikamoussa   • Siika-lohiterriini   • Siika-minestrokeitto   • Siikapiiraat   • Siikaa ja vihreää parsaa   • Siikaviche   • Siikapyörykät   • Siikatartar   • Syksyinen uunisiika   • Uunisiikaa itämaisittain   • Uunisikkaa ja kanttarelli-perunasosetta   • Marsalkan kalaseljanka   • Wokattua inkiväärisiikaa   • Foliosiikaa   • Siikakeitto   • Sampon sienisiika   • Siikaa viherpippurikastikkeessa   • Keitettyä siikaa Wiljamin tapaan   • Keitetty siika tai kuha tillikastikkeessa   • Herkuttelijan kalavati   • Savusiikatapas   • Keltainen siikafilee   • Siikaa japanilaisittain   • Haudutettua kokonaista siikaa ja mätikastiketta   • Kalastajan siikaperunat   • Siikaa ruiskastikkeessa   • Hieno kalagratiini   • Siika-kasviskeitto   • Täytetyt siikapihvit   • Paahdetut siika-katkarapupihvit   • Siikaa suolakuoressa   • Kalatartar Beckin tapaan   • Siikaa valkoviinissä   • Savukalaräiskäleet   • Ristiinnaulittu siika   • Loimusiika   • Siikaliemi ja kantarellipelmetit   • Tuoresuolattu siika   • Rosmariini-sitruunasavusiika   • Siikaa viinikastikkeessa   • Graavisiikacarpaccio   • Savukalatahna   • Hapanleivällä maustettua siikaa ja olutkastiketta   • Siikaa paperissa a la Royal   • Siikatartar (Matti Vanhanen)   • Vähän suolattu eli kraavisiika   • Siikaa tummassa suolataikinassa   • Satakuntalainen siikakeitto   • Siikaa Dorian tapaan   • Pikkusiiat timjamikastikkeessa   • Herkulliset siikafileet halsterissa   • Graavisiikaa ja mätikastiketta   • Siianmätiä sitruuna-ranskankerman ja paistettujen leivänmurujen kera   • Cevitche   • Paistetut siiat   • Siikaceviche    • Savusiikaa, kurkkusuomuja ja hunajaista jogurttikastiketta   • Siikapatee   • Höyrytetty siika   • Koskenlaskijan ahvensoppa 

Keitetty siika tai kuha tillikastikkeessa





  • 1 litra vettä
  • ½ sitruunan mehu
  • kokonaisia valkopippureita
  • tillinvarsia
  • 1 laakerinlehti
  • 1 porkkana
  • pala purjoa
  • 600 g siikaa tai kuhaa
  • 2 tl suolaa
    Kastike:
  • 2 rkl rasvaa (esim. voita)
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 4 dl kalalientä
  • nippu tilliä
  • 1 tl rakuunaa
  • ½ dl kermaa
  • sitruunan mehua

  1. Mittaa vesi kattilaan. Lisää siihen sitruunan mehu, valkopippurit, tillinvarret, laakerinlehti
    ja paloiteltu porkkana sekä purjo. Keitä lientä noin 10 min.
  2. Leikkaa suomustettu ja avattu kala noin 2 cm:n paksuisiksi viipaleiksi poikkisuuntaan ja lisää
    ne kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä (etenkin siika) noin 10 – 15 min. Nosta reikäkauhalla kalat
    pois liemestä ja säilytä ne esim. foliolla peitetyssä vuoassa uunissa.
  3. Siivilöi liemi. Valmista kastike osasta lientä. Sulata rasva kattilassa. Lisää vehnäjauhot sulaneeseen rasvaan hyvin sekoittaen. Kaada joukkoon puolet (=2 dl) kalaliemestä ja sekoita huolellisesti. Lisää loput kalaliemestä, keitä kastiketta viisi minuuttia.
  4. Kun kastike on saostunut, mausta se hienonnetulla tillillä, rakuunalla ja sitruunan mehulla.
  5. Lisää lopuksi ½ dl kermaa. Kaada kastike kalapalojen päälle tai tarjoa erillisestä astiasta.


© Heikki Karjalainen




Lähetä ohje


 
 
| Etusivu | Ruokarengas | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2211906
 
Hovinsalon.fi, Alppikatu 9 B 00530 Helsinki
Webbinen.net