Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Paahdettua siikaa, mätimoussea ja kevätvihanneksia   • Kalalla täytetyt kesäkurpitsat   • Siikaa halsterissa   • Kevätsiikaa uunissa   • Graavia siikaa carpaccio   • Kylmäsavusiikaterriini   • Limesiikaa   • Maaherrattaren kesäruoka   • Rapeaksi paistettua siikaa   • Savusiikamoussa   • Siika-lohiterriini   • Siika-minestrokeitto   • Siikapiiraat   • Siikaa ja vihreää parsaa   • Siikaviche   • Siikapyörykät   • Siikatartar   • Syksyinen uunisiika   • Uunisiikaa itämaisittain   • Uunisikkaa ja kanttarelli-perunasosetta   • Marsalkan kalaseljanka   • Wokattua inkiväärisiikaa   • Foliosiikaa   • Siikakeitto   • Sampon sienisiika   • Siikaa viherpippurikastikkeessa   • Keitettyä siikaa Wiljamin tapaan   • Keitetty siika tai kuha tillikastikkeessa   • Herkuttelijan kalavati   • Savusiikatapas   • Keltainen siikafilee   • Siikaa japanilaisittain   • Haudutettua kokonaista siikaa ja mätikastiketta   • Kalastajan siikaperunat   • Siikaa ruiskastikkeessa   • Hieno kalagratiini   • Siika-kasviskeitto   • Täytetyt siikapihvit   • Paahdetut siika-katkarapupihvit   • Siikaa suolakuoressa   • Kalatartar Beckin tapaan   • Siikaa valkoviinissä   • Savukalaräiskäleet   • Ristiinnaulittu siika   • Loimusiika   • Siikaliemi ja kantarellipelmetit   • Tuoresuolattu siika   • Rosmariini-sitruunasavusiika   • Siikaa viinikastikkeessa   • Graavisiikacarpaccio   • Savukalatahna   • Hapanleivällä maustettua siikaa ja olutkastiketta   • Siikaa paperissa a la Royal   • Siikatartar (Matti Vanhanen)   • Vähän suolattu eli kraavisiika   • Siikaa tummassa suolataikinassa   • Satakuntalainen siikakeitto   • Siikaa Dorian tapaan   • Pikkusiiat timjamikastikkeessa   • Herkulliset siikafileet halsterissa   • Graavisiikaa ja mätikastiketta   • Siianmätiä sitruuna-ranskankerman ja paistettujen leivänmurujen kera   • Cevitche   • Paistetut siiat   • Siikaceviche    • Savusiikaa, kurkkusuomuja ja hunajaista jogurttikastiketta   • Siikapatee   • Höyrytetty siika   • Koskenlaskijan ahvensoppa 

Herkuttelijan kalavati




(kuudelle)


  • 500 g kuha- tai siikafileetä
  • 4 dl pitkäjyväistä riisiä
  • 6 dl kalalientä
  • voita, suolaa, pippuria
  • 1 sitruuna
  • 2 dl valkoviiniä
  • 1 tölkki parsaa
  • 200 g kuorittuja katkarapuja
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2 dl kermaa


  1. Keitä riisi paukkauksen ohjeen mukaisesti irtonaiseksi kalaliemessä.
  2. Ripottele suolaa kalafileille ja kääri ne rullalle. Aseta rullat vieri viereen kattilaan, jonka pohja on voideltu. Puserra puolikkaan sitruunan mehu kalan pinnalle ja lisää valkoviini ja niin paljon vettä, että kala on lähes peittynyt. Keitä kala miedolla lämmöllä kypsäksi kannella peitettynä. Ota kalaliemi talteen.
  3. Kuumenna parsat omassa liemessään ja ota liemi talteen. Sulata voi, kiehauta jauhot siinä ja lisää kalojen keitinliemi sekä niin paljon parsalientä, että saat sopivan sakean soosin. Keitä kastiketta 5 min ja lisää kerma ja katkaravut. Kuumenna kastike uudelleen ja mausta suolalla ja sitruunamehulla.
  4. Levitä riisi tarjoiluvadille, pane kalarullat ja parsat riviin sen päälle ja kaada kastike niiden päälle. Gratinoi 10 min 250 asteisessa uunissa.


© Heikki Karjalainen




Lähetä ohje


 
 
| Etusivu | Ruokarengas | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2164563
 
Hovinsalon.fi, Alppikatu 9 B 00530 Helsinki
Webbinen.net