Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Paahdettua siikaa, mätimoussea ja kevätvihanneksia   • Kalalla täytetyt kesäkurpitsat   • Siikaa halsterissa   • Kevätsiikaa uunissa   • Graavia siikaa carpaccio   • Kylmäsavusiikaterriini   • Limesiikaa   • Maaherrattaren kesäruoka   • Rapeaksi paistettua siikaa   • Savusiikamoussa   • Siika-lohiterriini   • Siika-minestrokeitto   • Siikapiiraat   • Siikaa ja vihreää parsaa   • Siikaviche   • Siikapyörykät   • Siikatartar   • Syksyinen uunisiika   • Uunisiikaa itämaisittain   • Uunisikkaa ja kanttarelli-perunasosetta   • Marsalkan kalaseljanka   • Wokattua inkiväärisiikaa   • Foliosiikaa   • Siikakeitto   • Sampon sienisiika   • Siikaa viherpippurikastikkeessa   • Keitettyä siikaa Wiljamin tapaan   • Keitetty siika tai kuha tillikastikkeessa   • Herkuttelijan kalavati   • Savusiikatapas   • Keltainen siikafilee   • Siikaa japanilaisittain   • Haudutettua kokonaista siikaa ja mätikastiketta   • Kalastajan siikaperunat   • Siikaa ruiskastikkeessa   • Hieno kalagratiini   • Siika-kasviskeitto   • Täytetyt siikapihvit   • Paahdetut siika-katkarapupihvit   • Siikaa suolakuoressa   • Kalatartar Beckin tapaan   • Siikaa valkoviinissä   • Savukalaräiskäleet   • Ristiinnaulittu siika   • Loimusiika   • Siikaliemi ja kantarellipelmetit   • Tuoresuolattu siika   • Rosmariini-sitruunasavusiika   • Siikaa viinikastikkeessa   • Graavisiikacarpaccio   • Savukalatahna   • Hapanleivällä maustettua siikaa ja olutkastiketta   • Siikaa paperissa a la Royal   • Siikatartar (Matti Vanhanen)   • Vähän suolattu eli kraavisiika   • Siikaa tummassa suolataikinassa   • Satakuntalainen siikakeitto   • Siikaa Dorian tapaan   • Pikkusiiat timjamikastikkeessa   • Herkulliset siikafileet halsterissa   • Graavisiikaa ja mätikastiketta   • Siianmätiä sitruuna-ranskankerman ja paistettujen leivänmurujen kera   • Cevitche   • Paistetut siiat   • Siikaceviche    • Savusiikaa, kurkkusuomuja ja hunajaista jogurttikastiketta   • Siikapatee   • Höyrytetty siika   • Koskenlaskijan ahvensoppa 

Savusiikatapas




Hiljattain Kalaruokaverkon tiedotteessa tutustuimme tapaksiin. Julkaisemme erään kalatukkurin käsiimme joutuneen ohjeen savusiialla höystetystä tapaksesta.
Muistakaa kysyä kauppiaaltanne kotimaista, tuoreesta kalasta savustettua savusiikaa. Se valitettavasti voittaa mennen tullen meillä paljon myytävän Kanadan suurilta järviltä troolaamalla pyydetyn ja käsitellyn (pakastetun) sillisiian.




  • 1 savusiika
  • 20 kpl aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 20 kpl marinoituja artisokan sydämiä
  • 200 g marinoituja ja täytettyjä oliiveja
  • 200 g marinoituja herkkusieniä
  • 4 – 6 ruisleipäviipaletta (siian koosta riippuen)
  • oliiviöljyä
  • valkosipulia
  • merisuolaa ja pippuria myllystä

Valmistus:

  1. Siivoa hieman lämmitetty savusiika ruodottomaksi ja paloittele se.
  2. Paista hetki ruisleipäviipaleita valkosipuli-oliiviöljyssä. Asettele ne lautasille.
  3. Valuta aurinkokuivatuista tomaateista pois öljy ja asettele muiden tapaksien kanssa tarjoilukulhoon tai jaa suoraan lautasille.





Lähetä ohje


 
 
| Etusivu | Ruokarengas | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2211913
 
Hovinsalon.fi, Alppikatu 9 B 00530 Helsinki
Webbinen.net