Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Paahdettua siikaa, mätimoussea ja kevätvihanneksia   • Kalalla täytetyt kesäkurpitsat   • Siikaa halsterissa   • Kevätsiikaa uunissa   • Graavia siikaa carpaccio   • Kylmäsavusiikaterriini   • Limesiikaa   • Maaherrattaren kesäruoka   • Rapeaksi paistettua siikaa   • Savusiikamoussa   • Siika-lohiterriini   • Siika-minestrokeitto   • Siikapiiraat   • Siikaa ja vihreää parsaa   • Siikaviche   • Siikapyörykät   • Siikatartar   • Syksyinen uunisiika   • Uunisiikaa itämaisittain   • Uunisikkaa ja kanttarelli-perunasosetta   • Marsalkan kalaseljanka   • Wokattua inkiväärisiikaa   • Foliosiikaa   • Siikakeitto   • Sampon sienisiika   • Siikaa viherpippurikastikkeessa   • Keitettyä siikaa Wiljamin tapaan   • Keitetty siika tai kuha tillikastikkeessa   • Herkuttelijan kalavati   • Savusiikatapas   • Keltainen siikafilee   • Siikaa japanilaisittain   • Haudutettua kokonaista siikaa ja mätikastiketta   • Kalastajan siikaperunat   • Siikaa ruiskastikkeessa   • Hieno kalagratiini   • Siika-kasviskeitto   • Täytetyt siikapihvit   • Paahdetut siika-katkarapupihvit   • Siikaa suolakuoressa   • Kalatartar Beckin tapaan   • Siikaa valkoviinissä   • Savukalaräiskäleet   • Ristiinnaulittu siika   • Loimusiika   • Siikaliemi ja kantarellipelmetit   • Tuoresuolattu siika   • Rosmariini-sitruunasavusiika   • Siikaa viinikastikkeessa   • Graavisiikacarpaccio   • Savukalatahna   • Hapanleivällä maustettua siikaa ja olutkastiketta   • Siikaa paperissa a la Royal   • Siikatartar (Matti Vanhanen)   • Vähän suolattu eli kraavisiika   • Siikaa tummassa suolataikinassa   • Satakuntalainen siikakeitto   • Siikaa Dorian tapaan   • Pikkusiiat timjamikastikkeessa   • Herkulliset siikafileet halsterissa   • Graavisiikaa ja mätikastiketta   • Siianmätiä sitruuna-ranskankerman ja paistettujen leivänmurujen kera   • Cevitche   • Paistetut siiat   • Siikaceviche    • Savusiikaa, kurkkusuomuja ja hunajaista jogurttikastiketta   • Siikapatee   • Höyrytetty siika   • Koskenlaskijan ahvensoppa 

Haudutettua kokonaista siikaa ja mätikastiketta





  • 2 kokonaista suomustettua siikaa
  • suolaa, valkopippuria
  • 1 dl tilli- ja kevätsipulisilppua
  • 2-4 kypsää perunaa viipaleina
  • voita, vehnäjauhoja

  1. Mausta siiat suolalla ja vasta rouhitulla valkopippurilla. Anna maustua 60 minuuttia.
  2. Aseta kalat vedellä kostutetun perhospaperin päälle ja täytä ne vihersilpulla ja kypsillä perunaviipaleilla. Levitä kalojen pintaan ohut kerros pehmeää voita ja ripottele vehnäjauhoja päälle.
  3. Taita paperi kalojen päälle ja tee tiiviit taitokset reunaan, jotta saat tiiviin puoliympyrän muotoisen paketin. Kypsennä 150 asteessa noin 40 minuuttia.

Tarjoa saaristolaisleivän ja kermaviilipohjaisen mätikastikkeen kanssa.

Mätikastike:

  • 2 dl kermaviiliä
  • 1/2 dl mätiä (siian)
  • 1/2 dl silputtua punasipulia
  • 2 tl sinappia
  • 1 rkl silputtua tilliä
  • 1 tl sokeria
  • 1 tl suolaa (mädin suolaisuudesta riippuen)

    Valuta mäti huolella. Valutus on helppoa Bruno kahvinsuodattimessa. Sekoita kaikki kastikkeen ainesosat sekaisin.

    Viinivinkki!
    Kalan kanssa sopivat erittäin hyvin Pinot Gris- ja Riesling- rypäleestä valmistetut valkoviinit.





  • Lähetä ohje


     
     
    | Etusivu | Ruokarengas | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
    2211912
     
    Hovinsalon.fi, Alppikatu 9 B 00530 Helsinki
    Webbinen.net