|
|
|
 | Silakkahyytelö
- 1 kg silakoita tai 600 g silakkafileitä
- 2tl suolaa
- runsas ½ l vettä
- 10 mauste- tai valkopippuria
- 1 pieni sipuli
- 2 rkl väkiviinaetikkaa
- laakerinlehti
- 8 liivatelehteä
Koristeluun:
- 1 kovaksi keitetty muna
- persiljaa tai tilliä
1. Perkaa ja fileoi silakat ja ripottele fileille teelusikallinen suolaa. Rullaa fileet nahkapuoli ulospäin ja aseta tiiviisti vierekkäin laakeaan kattilaan. Jos haluat rullista hyvin tiiviitä, kiinnitä ne hammastikuilla.
2. Lisää kattilaan sen verran vettä, että silakat peittyvät. Lisää loppu suola, pippurit, kuorittu ja silputtu sipuli, etikka ja laakerinlehti.
3. Keitä silakat kypsiksi hiljaa poreilevassa liemessä. Nosta silakat reikäkauhalla jäähtymään ja siivilöi liemi tai suodata se kahvisuodattimen läpi. Mittaa liemi ja lisää vettä sen verran, että lientä on kaikkiaan 8 dl. Tarkista liemen maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
4. Liota liivatteita hetki kylmässä vedessä ja liuota ne sitten pieneen tilkaan kiehuvaa kalalientä ja yhdistä koko liemeen. Kaada vuoan pohjalle ½ sentin kerros hyytelölientä. Hyydytä liemi jääkaapisssa ja lado pinnalle koristeet. Kiinnitä ne tilkalla hyytelölientä ja anna hyytyä jääkaapissa.
5. Lado silakkarullat vuokaan ja kaada päälle lientä niin paljon, että kalat peittyvät. Anna hyytyä jääkaapissa ja kumoa tarjouluvadille täysin hyytyneenä.
Tarjoa lisänä piparjuurella maustettua kermavaahtoa
|
|  |
|
|
|
|
2692724 |
|
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
|
|