Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Suutarinlohi (silakkafileestä)   • Juustoinen silakkavuoka   • Silakkarullat   • Paistetut silakkapihvit   • Onkipojan kalakeitto   • Keittiömestarin reilu silakkasoppa   • Kotoinen silakkalaatikko   • Oopperakellarin silakat   • Ranskankermasilakat   • Rapusilakat   • Saksalaiset suutarinlohet   • Savusilakkaleivät   • Savusilakkasalaatti   • Savusilakkatorttu   • Sherrysilakat   • Silakkaa kolmella tavalla   • Silakka-pekonipatee   • Silakkapestoa   • Silakkasuupalat   • Sinappisilakat   • Rantasilakka Raumalta   • Silakkapata   • Keittiömestarin silakkasoppa   • Etikkasilakkarullat   • Mummolan etikkasilakat   • Marinoidut silakat   • Silakkatartar   • Savusilakkapiirakka   • Isoäidin silakkalaatikko   • Kookos-uunisilakkarullat   • Sinappiset kermaviilisilakat   • Savusilakkatäyte   • Silakkahyytelö   • Juustotahna-silakkapihvit   • Silakkapihvejä, kantarelliperunaa ja sitruunapunajuurta   • Juhlava silakkavuoka   • Silakka a`la fontaljuusto   • Harrin hiillostetut silakat   • Arvon silakkapihvit   • Jouluiset silakkapihvit   • Olutsilakat   • Jungmannin silakkapullat   • Rapeat silakat   • Silakkarullat Paavon tapaan   • Hienot silakkapihvit   • Pariloidut silakat   • Silakkapiirakka   • Valkosipulisilakat   • Yrttisilakat   • Eeron silakkapihvit   • Silakkatartar   • Willyn hiillostetut silakat   • Silakkapotut   • Silakkafileitä miedon viherpippurivoin kanssa   • Rapusilakat II   • Seurasaaren silakkapihvit   • Suutarilohi Seppo Kanervan tapaan   • Paistetut silakat oliivien kera   • Silakkapihvit (3 eri täytettä)   • Itämeren ihmekala (silakkakeitto kouluille)   • Friteerattua silakkaa   • Willyn silakkalaatikko   • Taavetin silakkarullat   • Paperissa paistettua silakkaa   • Tähdellistä silakkalaatikkoa   • Savusilakkamousse   • Silakkaa viininlehdillä   • Fish & chips   • Aurajuustosilakat   • Anjovis-silakkavuoka   • Tervamestarin silakat   • Savusilakkasalaatti   • Piparjuurisilakat   • Roseepippurisilakat   • Silakkatapakset   • Valkosipuligrillatut silakkafileet   • Silakkasushi   • Juustoinen silakkavuoka   • Savusilakkaletut   • Paistetut silakat (Mannerheim)   • Kermaiset tomaattisilakkarullat   • Silakkahyytelö   • Hiilisilakat   • Hunajasilakat   • Silakat marokkolaisittain   • Makusilakat   • Suutarinlohi (silakkafileestä) 

Silakkahyytelö




  • 1 kg silakoita tai 600 g silakkafileitä
  • 2tl suolaa
  • runsas ½ l vettä
  • 10 mauste- tai valkopippuria
  • 1 pieni sipuli
  • 2 rkl väkiviinaetikkaa
  • laakerinlehti
  • 8 liivatelehteä
    Koristeluun:
  • 1 kovaksi keitetty muna
  • persiljaa tai tilliä

1. Perkaa ja fileoi silakat ja ripottele fileille teelusikallinen suolaa. Rullaa fileet nahkapuoli ulospäin ja aseta tiiviisti vierekkäin laakeaan kattilaan. Jos haluat rullista hyvin tiiviitä, kiinnitä ne hammastikuilla.
2. Lisää kattilaan sen verran vettä, että silakat peittyvät. Lisää loppu suola, pippurit, kuorittu ja silputtu sipuli, etikka ja laakerinlehti.
3. Keitä silakat kypsiksi hiljaa poreilevassa liemessä. Nosta silakat reikäkauhalla jäähtymään ja siivilöi liemi tai suodata se kahvisuodattimen läpi. Mittaa liemi ja lisää vettä sen verran, että lientä on kaikkiaan 8 dl. Tarkista liemen maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
4. Liota liivatteita hetki kylmässä vedessä ja liuota ne sitten pieneen tilkaan kiehuvaa kalalientä ja yhdistä koko liemeen. Kaada vuoan pohjalle ½ sentin kerros hyytelölientä. Hyydytä liemi jääkaapisssa ja lado pinnalle koristeet. Kiinnitä ne tilkalla hyytelölientä ja anna hyytyä jääkaapissa.
5. Lado silakkarullat vuokaan ja kaada päälle lientä niin paljon, että kalat peittyvät. Anna hyytyä jääkaapissa ja kumoa tarjouluvadille täysin hyytyneenä.

Tarjoa lisänä piparjuurella maustettua kermavaahtoa



Lähetä ohje


 
 
| Etusivu | Kalaruokaaverkossa | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2475119
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net