Silakkapihvejä, kantarelliperunaa ja sitruunapunajuurta
Silakkapihviti
600-700 g silakkafileitä
1-2 hienonnettua sipulia
1 rkl hienonnettua tilliä
½ tl jauhettua kuminaa
suolaa ja valkopippuria
3 dl ruisjauhoja
2-3 tl suolaa
voita paistamiseen
1. Kuullota sipuli pienessä määrässä voita ja lisää hienonnettu tilli ja kumina joukkoon. Mausta kevyesti suolalla ja vasta rouhitulla valkopippurilla ja jäähdytä.
2. Laita täytettä silakkafileiden väliin ja jauhota suolalla maustetuissa ruisjauhoissa.
3. Ruskista paistinpannulla ja kypsennä loppuun uunissa.
4. Tarjoa kantarelliperunoiden ja sitruunapunajuurten kanssa.
Kantarelliperunat
400 g jauhoista perunaa
100 g tuoreita kantarelleja hienonnettuna
1 sipuli hienonnettuna
50 g voita
1 tl suolaa
rouhittua valkopippuria
Kuullota kantarelleja ja sipulia voissa. Keitä perunat kypsäksi ja purista siivilän läpi. Lisää sieni-sipuliseos joukkoon ja mausta suolalla ja valkopippurilla.
Sitruunalla maustetut punajuuret
2-3 punajuurta
vettä
1-2 rkl voita
1 rkl hunajaa
½ sitruunan raastettua kuori ja mehu
suolaa ja valkopippuria
Kuori punajuuret ja paloittele pieniksi lohkoiksi. Keitä vähässä vedessä kypsäksi, anna lähes kaiken veden haihtua. Lisää voi, hunaja ja sitruunan mehu ja kuori. Mausta suolalla ja vastarouhitulla valkopippurilla.