Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Suutarinlohi (silakkafileestä)   • Juustoinen silakkavuoka   • Silakkarullat   • Paistetut silakkapihvit   • Onkipojan kalakeitto   • Keittiömestarin reilu silakkasoppa   • Kotoinen silakkalaatikko   • Oopperakellarin silakat   • Ranskankermasilakat   • Rapusilakat   • Saksalaiset suutarinlohet   • Savusilakkaleivät   • Savusilakkasalaatti   • Savusilakkatorttu   • Sherrysilakat   • Silakkaa kolmella tavalla   • Silakka-pekonipatee   • Silakkapestoa   • Silakkasuupalat   • Sinappisilakat   • Rantasilakka Raumalta   • Silakkapata   • Keittiömestarin silakkasoppa   • Etikkasilakkarullat   • Mummolan etikkasilakat   • Marinoidut silakat   • Silakkatartar   • Savusilakkapiirakka   • Isoäidin silakkalaatikko   • Kookos-uunisilakkarullat   • Sinappiset kermaviilisilakat   • Savusilakkatäyte   • Silakkahyytelö   • Juustotahna-silakkapihvit   • Silakkapihvejä, kantarelliperunaa ja sitruunapunajuurta   • Juhlava silakkavuoka   • Silakka a`la fontaljuusto   • Harrin hiillostetut silakat   • Arvon silakkapihvit   • Jouluiset silakkapihvit   • Olutsilakat   • Jungmannin silakkapullat   • Rapeat silakat   • Silakkarullat Paavon tapaan   • Hienot silakkapihvit   • Pariloidut silakat   • Silakkapiirakka   • Valkosipulisilakat   • Yrttisilakat   • Eeron silakkapihvit   • Silakkatartar   • Willyn hiillostetut silakat   • Silakkapotut   • Silakkafileitä miedon viherpippurivoin kanssa   • Rapusilakat II   • Seurasaaren silakkapihvit   • Suutarilohi Seppo Kanervan tapaan   • Paistetut silakat oliivien kera   • Silakkapihvit (3 eri täytettä)   • Itämeren ihmekala (silakkakeitto kouluille)   • Friteerattua silakkaa   • Willyn silakkalaatikko   • Taavetin silakkarullat   • Paperissa paistettua silakkaa   • Tähdellistä silakkalaatikkoa   • Savusilakkamousse   • Silakkaa viininlehdillä   • Fish & chips   • Aurajuustosilakat   • Anjovis-silakkavuoka   • Tervamestarin silakat   • Savusilakkasalaatti   • Piparjuurisilakat   • Roseepippurisilakat   • Silakkatapakset   • Valkosipuligrillatut silakkafileet   • Silakkasushi   • Juustoinen silakkavuoka   • Savusilakkaletut   • Paistetut silakat (Mannerheim)   • Kermaiset tomaattisilakkarullat   • Silakkahyytelö   • Hiilisilakat   • Hunajasilakat   • Silakat marokkolaisittain   • Makusilakat   • Suutarinlohi (silakkafileestä) 

Yrttisilakat



Öljyyn säilötyt silakkafileet saavat makua kirpeästä sitruunasta ja voimakkaista tuoreista yrteistä.

Liemi:

  • 600 g silakkafileitä
  • 2 dl hunaja-omenaviinietikkaa
  • 2 dl vettä
  • 2 rkl hunajaa
  • 2 rkl suolaa
  • 1 tl valkopippureita
  • 1 iso sitruuna
  • rosmariinia
  • timjamia
  • oreganoa
  • n. 2 dl kasviöljyä

1. Laita kaikki liemiaineet kattilaan ja kiehauta. Jäähdytä liemi.
2. Poista silakka fileistä nahat. Laitan nahattomat fileet jäähtyneeseen liemeen ja anna marinoitua kylmässä puoli vuorokautta.
3. Valuta liemi fileistä. Siivuta sitruuna ohuiksi siivuiksi ja leikkaa yrteistä sopivia oksia.
4. Laita puhtaan lasipurkin pohjalle pari siivua sitruunaa ja oksat kutakin yrttiä. Laita purkkiin seuraavaksi kerros silakkafileitä ja sitten taas sitruunaa ja yrttejä. Jatka kunnes purkki on täynnä.
5. Kaada öljy purkkiin. Voit käyttää oliiviöljyn ja rypsiöljyn sekoitusta tai pelkkää rypsiöljyä. Kääntele purkkia, jotta öljy pääsee valumaan kunnolla pohjalle saakka. Kaada öljyä niin paljon, että purkin koko sisältö peittyy. Lisää öljyä seuraavana päivänä jos tarpeen.
6. Anna fileiden tekeytyä jääkaapissa 2 – 4 vrk ja tarjoile salaatin ja keitettyjen perunoiden kanssa. Kokeile myös herkullista.

Veera Rusanen, MTV3 makuja



Lähetä ohje


 
 
| Etusivu | Kalaruokaverkko | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2692751
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net