Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Suutarinlohi (silakkafileestä)   • Juustoinen silakkavuoka   • Silakkarullat   • Paistetut silakkapihvit   • Onkipojan kalakeitto   • Keittiömestarin reilu silakkasoppa   • Kotoinen silakkalaatikko   • Oopperakellarin silakat   • Ranskankermasilakat   • Rapusilakat   • Saksalaiset suutarinlohet   • Savusilakkaleivät   • Savusilakkasalaatti   • Savusilakkatorttu   • Sherrysilakat   • Silakkaa kolmella tavalla   • Silakka-pekonipatee   • Silakkapestoa   • Silakkasuupalat   • Sinappisilakat   • Rantasilakka Raumalta   • Silakkapata   • Keittiömestarin silakkasoppa   • Etikkasilakkarullat   • Mummolan etikkasilakat   • Marinoidut silakat   • Silakkatartar   • Savusilakkapiirakka   • Isoäidin silakkalaatikko   • Kookos-uunisilakkarullat   • Sinappiset kermaviilisilakat   • Savusilakkatäyte   • Silakkahyytelö   • Juustotahna-silakkapihvit   • Silakkapihvejä, kantarelliperunaa ja sitruunapunajuurta   • Juhlava silakkavuoka   • Silakka a`la fontaljuusto   • Harrin hiillostetut silakat   • Arvon silakkapihvit   • Jouluiset silakkapihvit   • Olutsilakat   • Jungmannin silakkapullat   • Rapeat silakat   • Silakkarullat Paavon tapaan   • Hienot silakkapihvit   • Pariloidut silakat   • Silakkapiirakka   • Valkosipulisilakat   • Yrttisilakat   • Eeron silakkapihvit   • Silakkatartar   • Willyn hiillostetut silakat   • Silakkapotut   • Silakkafileitä miedon viherpippurivoin kanssa   • Rapusilakat II   • Seurasaaren silakkapihvit   • Suutarilohi Seppo Kanervan tapaan   • Paistetut silakat oliivien kera   • Silakkapihvit (3 eri täytettä)   • Itämeren ihmekala (silakkakeitto kouluille)   • Friteerattua silakkaa   • Willyn silakkalaatikko   • Taavetin silakkarullat   • Paperissa paistettua silakkaa   • Tähdellistä silakkalaatikkoa   • Savusilakkamousse   • Silakkaa viininlehdillä   • Fish & chips   • Aurajuustosilakat   • Anjovis-silakkavuoka   • Tervamestarin silakat   • Savusilakkasalaatti   • Piparjuurisilakat   • Roseepippurisilakat   • Silakkatapakset   • Valkosipuligrillatut silakkafileet   • Silakkasushi   • Juustoinen silakkavuoka   • Savusilakkaletut   • Paistetut silakat (Mannerheim)   • Kermaiset tomaattisilakkarullat   • Silakkahyytelö   • Hiilisilakat   • Hunajasilakat   • Silakat marokkolaisittain   • Makusilakat   • Suutarinlohi (silakkafileestä) 

Silakkatartar





  • 500 g silakkafileitä
  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • 2 dl vettä
  • 1 pieni sipuli
  • 2 rkl hienonnettua tilliä
  • 1 rkl dijonsinappia
  • 1 rkl sitruunamehua
  • rouhittua valkopippuria
  • 4 viipaletta ruisvuokaleipää
  • voita
  • 4 tl mätiä

1. Poista silakkafileistä nahka. Sekoita etikasta ja vedestä liemi, kaada se silakoiden päälle ja anna silakoiden marinoitua jääkaapissa noin puoli tuntia.
2. Valuta silakkafileet huolellisesti siivilässä. Leikkaa fileistä 400 g poikkisuuntaan ohuiksi suikaleiksi ja jätä loput kokonaisiksi.
3. Hienonna sipuli sekä tilli ja sekoita silakkamassaan. Mausta sinapilla ja sitruunamehulla. Rouhi joukkoon valkopippuria ja lisää suolaa maun mukaan. Sekoita huolellisesti.
4. Muotoile leipäviipaleet rengasmuotilla pyöreiksi ja voitele ne. Aseta rengas leivälle. Vuoraa renkaan sisäpinta kokonaisilla silakkafileillä ja täytä muotti tiiviisti silakkaseoksella. Poista muotti ja koristele tartar teelusikallisella muikun tai kirjolohen mädillä.

Eero Mäkelä
keittiömestari





Lähetä ohje


 
 
| Etusivu | Kalaruokaverkko | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2728859
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net