1. Puhdista silakat ja fileoi ne. Paahda viherpippureita kuivalla pannulla sen verran, että ne kuivuvat. Valele sitten votkalla ja liekitä. Anna jäähtyä. Hiero voi vaaleaksi vaahdoksi, sekoita siihen viherpippurit ja tilli.
2. Voitele matalareunainen paistovuoka (halkaisija noin 222 - 24 cm) hyvin voilla ja sirottele pohjalle 1 rkl korppujauhoja. Kuumenna uuni 220-asteiseksi.
3. Mausta silakkafileet suolalla. Taita ne poikittain nahkapuoli ylöspäin, purista kevyesti. Lado fileet vuokaan lomittain siten, että vuoka valmiina muistuttaa kukkaa. Sivele kalojen päälle viherpippurivoi mahdollisimman tasaisesti ja sirot voin päälle kaikki jäljellä oleva korppujauho.
4. Kypsennä uunissa noin 20 - 25 minuuttia, kunnes pinta on rapea ja kauniisti kuortunut.