Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Suutarinlohi (silakkafileestä)   • Juustoinen silakkavuoka   • Silakkarullat   • Paistetut silakkapihvit   • Onkipojan kalakeitto   • Keittiömestarin reilu silakkasoppa   • Kotoinen silakkalaatikko   • Oopperakellarin silakat   • Ranskankermasilakat   • Rapusilakat   • Saksalaiset suutarinlohet   • Savusilakkaleivät   • Savusilakkasalaatti   • Savusilakkatorttu   • Sherrysilakat   • Silakkaa kolmella tavalla   • Silakka-pekonipatee   • Silakkapestoa   • Silakkasuupalat   • Sinappisilakat   • Rantasilakka Raumalta   • Silakkapata   • Keittiömestarin silakkasoppa   • Etikkasilakkarullat   • Mummolan etikkasilakat   • Marinoidut silakat   • Silakkatartar   • Savusilakkapiirakka   • Isoäidin silakkalaatikko   • Kookos-uunisilakkarullat   • Sinappiset kermaviilisilakat   • Savusilakkatäyte   • Silakkahyytelö   • Juustotahna-silakkapihvit   • Silakkapihvejä, kantarelliperunaa ja sitruunapunajuurta   • Juhlava silakkavuoka   • Silakka a`la fontaljuusto   • Harrin hiillostetut silakat   • Arvon silakkapihvit   • Jouluiset silakkapihvit   • Olutsilakat   • Jungmannin silakkapullat   • Rapeat silakat   • Silakkarullat Paavon tapaan   • Hienot silakkapihvit   • Pariloidut silakat   • Silakkapiirakka   • Valkosipulisilakat   • Yrttisilakat   • Eeron silakkapihvit   • Silakkatartar   • Willyn hiillostetut silakat   • Silakkapotut   • Silakkafileitä miedon viherpippurivoin kanssa   • Rapusilakat II   • Seurasaaren silakkapihvit   • Suutarilohi Seppo Kanervan tapaan   • Paistetut silakat oliivien kera   • Silakkapihvit (3 eri täytettä)   • Itämeren ihmekala (silakkakeitto kouluille)   • Friteerattua silakkaa   • Willyn silakkalaatikko   • Taavetin silakkarullat   • Paperissa paistettua silakkaa   • Tähdellistä silakkalaatikkoa   • Savusilakkamousse   • Silakkaa viininlehdillä   • Fish & chips   • Aurajuustosilakat   • Anjovis-silakkavuoka   • Tervamestarin silakat   • Savusilakkasalaatti   • Piparjuurisilakat   • Roseepippurisilakat   • Silakkatapakset   • Valkosipuligrillatut silakkafileet   • Silakkasushi   • Juustoinen silakkavuoka   • Savusilakkaletut   • Paistetut silakat (Mannerheim)   • Kermaiset tomaattisilakkarullat   • Silakkahyytelö   • Hiilisilakat   • Hunajasilakat   • Silakat marokkolaisittain   • Makusilakat   • Suutarinlohi (silakkafileestä) 

Silakkafileitä miedon viherpippurivoin kanssa




(4 - 6 henkilölle)

  • 1,2 kg silakoita tai 600 g silakkafileitä
  • 2 tl säilöttyjä viherpippureita
  • 1 rkl Finlandia Vodkaa
  • 100 g pehmeää voita
  • 2 rkl hienonnettua tilliä
  • 1 rkl voita vuoan voiteluun
  • 4 rkl korppujauhoja
  • suolaa

1. Puhdista silakat ja fileoi ne. Paahda viherpippureita kuivalla pannulla sen verran, että ne kuivuvat. Valele sitten votkalla ja liekitä. Anna jäähtyä. Hiero voi vaaleaksi vaahdoksi, sekoita siihen viherpippurit ja tilli.
2. Voitele matalareunainen paistovuoka (halkaisija noin 222 - 24 cm) hyvin voilla ja sirottele pohjalle 1 rkl korppujauhoja. Kuumenna uuni 220-asteiseksi.
3. Mausta silakkafileet suolalla. Taita ne poikittain nahkapuoli ylöspäin, purista kevyesti. Lado fileet vuokaan lomittain siten, että vuoka valmiina muistuttaa kukkaa. Sivele kalojen päälle viherpippurivoi mahdollisimman tasaisesti ja sirot voin päälle kaikki jäljellä oleva korppujauho.
4. Kypsennä uunissa noin 20 - 25 minuuttia, kunnes pinta on rapea ja kauniisti kuortunut.

Tarjoa heti kuumana perunasoseen kera.

Eero Mäkelä



Lähetä ohje


 
 
| Etusivu | Kalaruokaverkko | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2746247
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net