Suutarilohi Seppo Kanervan tapaan
Muista, että suutarinlohifileiden pitää olla rankassa merisuolassa yön yli ennen purkitusta.
- Kaada kurkkupurkin liemi kattilaan ja lisää siihen 20% sokeria, sinapinsiemeniä, vähän musta- ja valkopippuria, sekä muutama neilikka ja laakerinlehti.
- Laita sen jälkeen hellalle kiehumaan. Kun liemi on aikansa kiehunut kaada joukkoon reilusti etikkaa (noi 15%) ja liraus hunajaetikkaa.
- Liemen jäähdyttyä kaada neste purkkiin, jossa on aseteltuna silakat, porkkanat, sipulit ja vähän piparjuurta.
Kurkkuliemessä on valmiiksi mausteita, jotka antavat pikantin maun suutarinlohelle. Tee lientä yli tarpeen, sillä liemessä dipatut paistetut silakat ovat tosi herkullisia. Melkein kuin krapuja söisi.
|
|