|
|
|
 | Paistetut silakat oliivien kera
- 12 isoa tai 24 keskikokoista tuoretta silakkaa
- 2 rkl sitruunamehua, suolaa, valkopippuria
- 1 rkl jauhoja
- 2 kananmunaa
- 2 rkl korppujauhoja
- 5 rkl oliiviöljyä
- 12 mustaa oliivia
- 1 sitruuna
1. Poista silakoista pää, sisälmykset ja selkäruoto. Huuhtaise kalat nopeasti kylmässä juoksevassa vedessä ja taputtele ne kuiviksi talouspaperilla.
2. Ripottele pintaan ja vatsaan sitruunamehua ja anna vetäytyä 20 minuuttia. Kuivaa silakat vielä kerran ja mausta ne suolalla ja valkopippurilla. Kääntele silakat ensin vehnäjauhoissa, sitten vatkatussa munassa ja viimeiseksi korppujauhoissa.
3. Paista silakat kuumassa öljyssä kummaltakin puolelta kullankeltaisiksi ja nosta lämmitetylle vadille. Koristele oliiveilla ja sitruunalohkoilla.
Tarjoa lisäksi rapeakuorista leipää ja voita ja vihreää salaattia tai perunasalaattia. Juomaksi sopii voimakkaan makuinen valkoviini, punaviini tai vehnäolut.
|
|  |
|
|
|
|
2692725 |
|
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
|
|