|
|
|
 | Silakkapihvit (3 eri täytettä)
- 1 kg silakoita tai 600 g fileetä
- 1 dl ruisjauhoja
- 1 dl korppujauhoja
- suolaa, valkopippuria
- voita
Perinteinen täyte:
- 1 dl hienoksi silputtua tilliä
- 1 dl hienoksi silputtua persiljaa
Piparjuuritäyte:
- 1 rkl pehmeää voita
- 2 rkl raastettua piparjuurta
Tilsitin täyte:
- vahvaa kreivijuustoa viipaleina puolet fileiden määrästä
- 1 dl ruohosipulisilppua
1. Fileeraa kalat ellet käytä valmiita fileitä. Sekoita yhteen ruis- ja korppujauhot.
2. Lado puolet fileistä nahkapuoli alaspäin leivinpaperille työlaudalle.
3. Mausta fileet suolalla ja pippurilla ja ripottele pinnalle runsaasti tilliä ja persiljaa. Pane loput fileet kansiksi ja leivitä pihvit jauhoseoksessa.
Piparjuurisilakoita varten sekoita piparjuuri pehmeään voihin ja sivele täyte alimmalle fileelle.
Maukkaat tilsitinsilakat valmistat täyttämällä pihvit voimakkaanmakuisella tilsitin- eli kreivijuustolla ja ruohosipulisilpulla.
Ruskista silakkapihvit voissa, kypsennä 3 min kummaltakin puolelta. Tilsitinsilakoita voit hauduttaa hetkisen pitempään, jotta juusto ehtii sulaa.
Tarjoa rapeankuumina perunamuusin kanssa.
|
|  |
|
|
|
|
2728862 |
|
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
|
|