|
|
|
 | Fish & chips (silakkafileestä)
- 1 pss. (400 g) pakaste ranskan- tikku- tai lohkoperunoita
- 300-400 g silakkafileitä
- sitruunan puolikas tai n. 3 rkl sitruunamehua
- 0,5 tl suolaa
- 0,25 tl rouhittua pippuria
- reilu 0,5 dl tilli- tai ruohosipulisilppua
- vajaa 1 dl korppujauhoja
- 0,5 tl suolaa
- 0,5 tl paprikajauhetta
- 0,25 tl jauhettua valkopippuria
1. Kuumenna uuni 250 asteeseen (tai mitä perunapakkauksen kypsennysohjeissa sanotaan). Kypsennä perunoita noin 10-15 minuuttia yksinään.
2. Lado silakkafileet työlaudalle tai voipaperille nahkapuoli ylöspäin. Purista sitruunasta käsin pirskottamalla sitruunanmehua fileille. Levitä niille vielä mausteet ja tillisilppua. Sekoita mausteet korppujauhoihin lautasella. Taita fileet tiukasti takaisin kalan muotoon niin, että nahkapuoli jää sisäpuolelle. Kääntele silakat korppujauhoissa.
3. Tee tilaa pellille kaloille. Laita kalat uuniin ja kypsennä vielä noin 5-10 minuuttia.
4. Tarjoa perunat ja kalat yhdessä. Lisänä maistuu ketsuppi, majoneesi tai kermaviilikastike.
(Voit toki paistaa silakat myös pannulla kuumassa margariinissa molemmin puolin ruskeiksi ja rapeiksi.)
Tämä kastike maistuu minkä tahansa paistetun kalan kanssa. Erityisen sopivaa se on juuri fish &chipseille.
Nopea kastike
- 1 dl (kevyt)kermaviiliä
- 0,5 dl (kevyt)majoneesia
- n. 0,5 dl valmista kurkkusalaattia
- sinappia
- ketsuppia
- ripaus mustapippuria
Sekoita kermaviiliin majoneesi ja kurkkusalaatti. Mausta sinapilla ja ketsupilla makusi mukaan sekä ripauksella mustapippuria. Anna makujen tasaantua muun ruoan valmistumisen ajan
|
|  |
|
|
|
|
2690648 |
|
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
|
|