|
|
|
 | Silakkatapakset
- 600 g silakkafileitä
Marinadi:
- 1 - 1 ½ dl valkoviinietikkaa
- 1 ½ dl rypsi- tai oliiviöljyä
- 2 tl merisuolaa
- 1 -2 valkosipulinkynsi
Lisäksi:
- tuoretta persiljaa
- roseepippureita tai tuoretta tilliä
- 6 – 8 perunaa
- valkosipulituorejuustoa
- salaatinlehtiä
Poista silakkafileistä nahka. Sekoita marinadin ainekset keskenään, valkosipuli kuorittuna ja hienonnettuna.
Lado nahattomat silakkafileet marinadiin. Nostele kahden lusikan avulla, jotta marinadi peittää kaikki fileet. Anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.
Keitä kuoripäälliset perunat ja anna niiden jäähtyä viileässä seuraavaan päivään.
Valuta silakkafileet liemestä. Kuori ja leikkaa perunat poikittain paksuhkoiksi viipaleiksi. Asettele perunaviipaleet tarjolle suupaloina laakealle tarjoiluvadille.
Sipaise jokaiselle perunaviipaleelle valkosipulituorejuustoa ja aseta sopivan kokoiseksi revittyä salaatinlehteä. Kiinnitä päälle cocktailtikun avulla rullalle kääräisty, marinoitu silakkafilee.
Koristele murskatulla roseepippurilla, persiljalla tai hienonnetulla tillillä.
Tarjoa pienenä suolapalana.
Vinkki: Silakkatapaksia voit valmistaa myös valmiista silakkamarinadeista.
|  |
|
|
|
|
2692757 |
|
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
|
|