|
|
|
 | Valkosipuligrillatut silakkafileet
- 600 g silakkafileitä
Marinadi:
- ½ sitruunaa
- 1 dl rypsi- tai oliiviöljyä
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 ½ tl suolaa
- ½ tl valkopippuria myllystä
Kurpitsansiemenpesto:
- 1 ½ dl rypsi- tai oliiviöljyä
- 1 ruukku basilikaa
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 tl sitruunamehua
- 1 dl kurpitsansiemeniä
- suolaa, pippuria
- 1 dl raastettua parmesaanijuustoa
Lisäksi:
- timjaminoksia
Leikkaa silakkafileistä pois selkäevät. Pese sitruuna huolellisesti, kuivaa ja raasta keltaista kuoriosaa. Puserra puolen sitruunan mehu.
Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Yhdistä sitruunamehuun raastettu sitruunankuori, öljy, valkosipuli sekä suolaa ja valkopippuria.
Lado silakkafileet marinadiin ja anna niiden maustua vähintään tunnin ajan.
Valmista pesto mittaamalla kaikki muut ainekset paitsi parmesaaniraaste teho- tai sauvasekoittimen kulhoon. Soseuta tasaiseksi ja lisää juustoraaste lopuksi. Tarkista maku.
Nosta silakkafileet marinadista ja valuta, mutta älä kuivaa. Taita silakkafileet kalan muotoon ja lado tiheälle grilliritilälle.
Grillaa uunissa grillivastuksen alla 5 – 7 min tai ulkogrillissä niin, että pinta saa herkullista väriä.
Tarjoa grillisilakoiden kanssa vastakeitettyjä perunoita ja kasviksia, kurpitsansiemen-pestoa ja tuoresalaattia.
|  |
|
|
|
|
2690617 |
|
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
|
|