|
|
|
 | Paistetut silakat (Mannerheim)
(kuudelle)
- 1 kg käsiperattuja tuoreita silakoita
- hienoa merisuolaa
- ruisjauhoja
- normaalisuolaista voita
Aloita suolaamalla silakat. Ripottele reilusti suolaa silakoiden päälle ja anna kalojen suolaantua 20 minuuttia. Huuhtele ylimääräinen suola nopeasti pois juoksevan veden alla. Jauhota silakat kauttaaltaan ruisjauhoissa.
Paista silakat runsaassa vaahtoavassa voissa noin viisi minuuttia puoleltaan. Pidä pannun lämpötila miedolla, jotteivät silakat pala, vaan saavat rapean kullankeltaisen pinnan.
Tarjoa silakat puikulaperunapyreen ja tillivoin kanssa.
Ohjeen alkuperä: Savoy-ravintola, Helsinki
|  |
|
|
|
|
2692740 |
|
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
|
|