|
|
|
 | Kermaiset tomaattisilakkarullat
(neljälle)
- 1 kg silakoita
- merisuolaa myllystä
- valkopippuria myllystä
- tuoretta sillisilppua
- 1½ dl kermaa
- noin ½ dl ketsuppia
voita vuoan voiteluun
Perkaa silakat fileiksi, huuhdo nopeasti ja valuta hyvin. Liian vetiset kalat laimentavat tämän ruoan mauttomaksi. Valmiiksi perattuja fileitä tähän ei tähän herkkuun pidä käyttää.
Lado fileet työpöydälle vieri viereen nahkapuoli alaspäin, mausta reippaasti suolalla, valkopippuriripauksilla ja runsaalla tillisilpulla.
Voitele kuumuutta kestävä uunivuoka voilla. Kierrä kalat rullalle ja pane ne vuokaan pystyyn. Lisää vielä tillisilppua kaiken päälle.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoitu siihen ketsuppi. Hienostuneen silakan seuralaiseksi ei arvaisi ketsupin sopivan. Luulisi, että tomaattipyree sopisi paremmin. Sitä ei tähän herkkuun kannata kokeilla.
Kaada tomaattikerma rullien päälle ja pane vuoka 225-asteiseksi lämmitettyyn uuniin viideksitoista minuutiksi. Vähennä sen jälkeen uunin lämpö 175 asteeseen ja pane kansi vuoan päälle.
Ruoka saa olla uunissa kaikessa rauhassa noin 40 minuuttia. Ota sitten kansi pois. Silakkarullat näyttävät vielä uiskentelevan hukkumaisillaan punaisessa liemessä. Mutta kun kurkistat uuniin viidentoista minuutin kuluttua, liemi on osittain haihtunut ja rullat ovat sopivasti mehevän kosteita. Älä siis päästä lientä tyystin kuivumaan.
Rullat ovat maukkaita myös kylminä. Vappulounaalle ne onkin viisainta valmistaa edellisenä päivänä.
Alkuperä: Mysi Lahtinen, Juhlat
|  |
|
|
|
|
2690648 |
|
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
|
|