Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Suutarinlohi (silakkafileestä)   • Juustoinen silakkavuoka   • Silakkarullat   • Paistetut silakkapihvit   • Onkipojan kalakeitto   • Keittiömestarin reilu silakkasoppa   • Kotoinen silakkalaatikko   • Oopperakellarin silakat   • Ranskankermasilakat   • Rapusilakat   • Saksalaiset suutarinlohet   • Savusilakkaleivät   • Savusilakkasalaatti   • Savusilakkatorttu   • Sherrysilakat   • Silakkaa kolmella tavalla   • Silakka-pekonipatee   • Silakkapestoa   • Silakkasuupalat   • Sinappisilakat   • Rantasilakka Raumalta   • Silakkapata   • Keittiömestarin silakkasoppa   • Etikkasilakkarullat   • Mummolan etikkasilakat   • Marinoidut silakat   • Silakkatartar   • Savusilakkapiirakka   • Isoäidin silakkalaatikko   • Kookos-uunisilakkarullat   • Sinappiset kermaviilisilakat   • Savusilakkatäyte   • Silakkahyytelö   • Juustotahna-silakkapihvit   • Silakkapihvejä, kantarelliperunaa ja sitruunapunajuurta   • Juhlava silakkavuoka   • Silakka a`la fontaljuusto   • Harrin hiillostetut silakat   • Arvon silakkapihvit   • Jouluiset silakkapihvit   • Olutsilakat   • Jungmannin silakkapullat   • Rapeat silakat   • Silakkarullat Paavon tapaan   • Hienot silakkapihvit   • Pariloidut silakat   • Silakkapiirakka   • Valkosipulisilakat   • Yrttisilakat   • Eeron silakkapihvit   • Silakkatartar   • Willyn hiillostetut silakat   • Silakkapotut   • Silakkafileitä miedon viherpippurivoin kanssa   • Rapusilakat II   • Seurasaaren silakkapihvit   • Suutarilohi Seppo Kanervan tapaan   • Paistetut silakat oliivien kera   • Silakkapihvit (3 eri täytettä)   • Itämeren ihmekala (silakkakeitto kouluille)   • Friteerattua silakkaa   • Willyn silakkalaatikko   • Taavetin silakkarullat   • Paperissa paistettua silakkaa   • Tähdellistä silakkalaatikkoa   • Savusilakkamousse   • Silakkaa viininlehdillä   • Fish & chips   • Aurajuustosilakat   • Anjovis-silakkavuoka   • Tervamestarin silakat   • Savusilakkasalaatti   • Piparjuurisilakat   • Roseepippurisilakat   • Silakkatapakset   • Valkosipuligrillatut silakkafileet   • Silakkasushi   • Juustoinen silakkavuoka   • Savusilakkaletut   • Paistetut silakat (Mannerheim)   • Kermaiset tomaattisilakkarullat   • Silakkahyytelö   • Hiilisilakat   • Hunajasilakat   • Silakat marokkolaisittain   • Makusilakat   • Suutarinlohi (silakkafileestä) 

Silakkahyytelö



(kuudelle)

  • 1½ kg silakoita
  • suolaa
  • valkopippuria
  • tuoretta tillisilppu

    Keittoliemi:
  • 5 dl vettä
  • 1½ dl Rajamäen etikkaa
  • ½ dl sokeria
  • 1 rkl hunajaa
  • 3 mausteneilikkaa
  • 1 laakerinlehti
  • 10 maustepippuria
  • 3 punasipulia
    tillinvarsia

    Hyytelöliemi:
  • ½ l kalalientä
  • 5 liivatelehteä

Leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi ja pane kattilaan. Lisää muut ainekset ja keitä noin 15 minuuttia kannen alla. Siivilöi liemi ja poimi sipulirenkaat talteen. Kaada muut maustimet pois.
Perkaa silakat fileiksi, huuhtele ja valuta. Levitä fileet vieri viereen työpöydälle nahkapuoli pöytää vasten ja ripottele kaloille kohtuullisesti suolaa, varovasti valkopippuria ja paljon tillisilppua. Rullaa fileet kattilaan tiiviisti vierekkäin pystyyn ja kaada siivilöity ja nyt jo vähän jäähtynytkin liemi päälle. Keitä rullia kymmenisen minuuttia hyvin hiljaisella lämmöllä.
Nosta rullat varovasti kahden lusikan avulla lävikköön valumaan ja jäähtymään.
Nyt tarvitaan puoli litraa kalalientä. Sen voi keittää liemikuutioista, jos pakastimessa ei satu olemaan kotona keitettyä lientä. Jos käytät kuutioista tehtyä lientä, pane viisi liivatelehteä notkistumaan kylmään veteen, mutta jos käytät kotona tehtyä, liivatteita tarvitaan vain kolme. Purista laiskiintuneet liivatteet kuiviksi ja sekoita ne kuumaan kalaliemeen. Vie liemi kylmenemään, mutta älä anna hyytyä. Vahdi lientä, se hyytyy äkkiarvaamatta.
Huuhtele vuoka kylmällä vedellä ja kaada pohjalle kylmää hyytelölientä. Asettele puolet sipulirenkaista vuokaan ja niiden päälle kerros silakkarullia pystyyn. Lisää lientä ja lado taas sipuleita ja silakkarullia vuokaan. Lado uusi kerros, jos silakoita riittää ja vuoassa on tilaa. Kaada loppu kalaliemi vuokaan. Peittele vuoka ja pane se kylmään hyytymään. Jos silakkarullia jäi jokunen yli, syö ne ruisleivän päällä hyytelöntekijän palkkana.
Kun otat hyytelön tarjolle, kasta vuoka ensin nopeasti kuumaan veteen. Aseta tarjoiluvati hyytelöastian päälle ja käännä ne yhtä aikaa ylösalaisin.

Alkuperä: Mysi Lahtinen, Juhlat



Lähetä ohje


 
 
| Etusivu | Kalaruokaaverkossa | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2478646
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net