Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Suutarinlohi (silakkafileestä)   • Juustoinen silakkavuoka   • Silakkarullat   • Paistetut silakkapihvit   • Onkipojan kalakeitto   • Keittiömestarin reilu silakkasoppa   • Kotoinen silakkalaatikko   • Oopperakellarin silakat   • Ranskankermasilakat   • Rapusilakat   • Saksalaiset suutarinlohet   • Savusilakkaleivät   • Savusilakkasalaatti   • Savusilakkatorttu   • Sherrysilakat   • Silakkaa kolmella tavalla   • Silakka-pekonipatee   • Silakkapestoa   • Silakkasuupalat   • Sinappisilakat   • Rantasilakka Raumalta   • Silakkapata   • Keittiömestarin silakkasoppa   • Etikkasilakkarullat   • Mummolan etikkasilakat   • Marinoidut silakat   • Silakkatartar   • Savusilakkapiirakka   • Isoäidin silakkalaatikko   • Kookos-uunisilakkarullat   • Sinappiset kermaviilisilakat   • Savusilakkatäyte   • Silakkahyytelö   • Juustotahna-silakkapihvit   • Silakkapihvejä, kantarelliperunaa ja sitruunapunajuurta   • Juhlava silakkavuoka   • Silakka a`la fontaljuusto   • Harrin hiillostetut silakat   • Arvon silakkapihvit   • Jouluiset silakkapihvit   • Olutsilakat   • Jungmannin silakkapullat   • Rapeat silakat   • Silakkarullat Paavon tapaan   • Hienot silakkapihvit   • Pariloidut silakat   • Silakkapiirakka   • Valkosipulisilakat   • Yrttisilakat   • Eeron silakkapihvit   • Silakkatartar   • Willyn hiillostetut silakat   • Silakkapotut   • Silakkafileitä miedon viherpippurivoin kanssa   • Rapusilakat II   • Seurasaaren silakkapihvit   • Suutarilohi Seppo Kanervan tapaan   • Paistetut silakat oliivien kera   • Silakkapihvit (3 eri täytettä)   • Itämeren ihmekala (silakkakeitto kouluille)   • Friteerattua silakkaa   • Willyn silakkalaatikko   • Taavetin silakkarullat   • Paperissa paistettua silakkaa   • Tähdellistä silakkalaatikkoa   • Savusilakkamousse   • Silakkaa viininlehdillä   • Fish & chips   • Aurajuustosilakat   • Anjovis-silakkavuoka   • Tervamestarin silakat   • Savusilakkasalaatti   • Piparjuurisilakat   • Roseepippurisilakat   • Silakkatapakset   • Valkosipuligrillatut silakkafileet   • Silakkasushi   • Juustoinen silakkavuoka   • Savusilakkaletut   • Paistetut silakat (Mannerheim)   • Kermaiset tomaattisilakkarullat   • Silakkahyytelö   • Hiilisilakat   • Hunajasilakat   • Silakat marokkolaisittain   • Makusilakat   • Suutarinlohi (silakkafileestä) 

Makusilakat


(8 annosta)

    Valmistusaineet
  • 3 dl vettä
  • 1 dl väkiviinaetikkaa
  • 1 dl sokeria
  • 2 tl suolaa
  • n. 350 g silakkafileitä
  • 1 (75 g) sipuli
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 prk (200 g) kevyt creme fraichea

    Pippurikastikkeeseen
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • 1 tl sokeria
  • 1 tl sinappijauhetta

    tai

    Piparjuurikastikkeeseen
  • 1 rkl piparjuuritahnaa
  • 1 ½ tl sokeria
  • ripaus jauhettua valkopippuria

    tai

    Valkosipulikastikkeeseen
  • 2 - 3 valkosipulin kynttä hienonnettuna
  • 1 tl sokeria
  • valkopippuria myllystä


Valmistusohje
Sekoita vesi, etikka, sokeri ja suola kulhossa.
Leikkaa tai saksi fileet poikittain paloiksi. Puolita sipuli ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Lisää silakat ja sipulit etikkaliemeen.
Kypsytä jääkaapissa n. 3 tuntia.
Valuta silakka-sipuliseos huolellisesti siivilässä. Siirrä kulhoon ja mausta suolalla. Anna maustua 10 - 15 min.
Sekoita creme fraicheen valitsemasi kastikkeen mausteet ja lisää silakoiden joukkoon. Anna makujen tasoittua jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään.
Tarjoa tuoreella tillillä höystettynä kalapöydässä tai tumman leivän kanssa.
Sopii myös ruokalahjaksi.







Lähetä ohje


 
 
| Etusivu | Kalaruokaverkko | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2692724
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net