|
|
|
 | Onkipojan kalakeitto
(ohje 4:lle)
300 g perunaa kuutioina
200 g kasvissuikaleita
50 g sipulia kuutioina
250 silakkafileetä paloina
0,4 l vettä
1 kalaliemikuutio
5 maustepippuria
1 laakerinlehti
1 tl pansuolaa
½ l täysmaitoa
Pinnalle: tilliä ja ruohosipulia
1. Kuori ja kuutioi perunat. Samoin sipuli.
2. Halkaise silakkafileet ja paloittele noin 1,5 cm paloiksi, Ota selkäevä pois.
3. Kiehuta vesi ja lisää kalaliemikuutio, pippurit ja laakerinlehti.
4. Lisää perunat, sipulit ja kasvissuikaleet. Anna kiehua hiljalleen kypsiksi.
5. Lisää kiehautettu maito ja silakkapalat. Anna hautua hetki, että silakka-
palat kypsyvät. (Älä keitä, ettei silakkapalat mene rikki!)
6. Lisää suola ja tarkista maku.
7. Tarjolle vietäessä lisää tilliä ja jos on niin myös ruohosipulia.
Tarjoa ruisleivän kera.
Ohjeen on laatinut Aila Hietala ja se lähetettiin yhdistyksellemme
`97 - `98 järjestettyyn Paras kalaruokani- kilpailuun.
|
|  |
|
|
|
|
2692724 |
|
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
|
|