|
|
|
 | Savusilakkatorttu
Pohja:
1 pkt pakastettua piirakkataikinaa
Täyte:
noin 10 hyvälaatuista savusilakkaa
2 dl ranskankermaa
2 dl maustamatonta tai maustettua raejuustoa
2 keitettyä munaa
1 iso maustekurkku
silputtua tilliä tai ruohosipulia
sitruunamehua
suolaa, ippuria
Koristeeksi:
suikaloitua salaattia
1. Perkaa savusilakat ja saksi ne pieniksi. Sekoita silakat ranskankermaan.
Lisää raejuusto, hienonnetut kananmunat ja maustekurkku sekä vihersilppu.
Mausta täyte huolella ja anna makujen imeytyä jonkin aikaa jääkaapissa.
2. Kauli taikina irtopohjaiseen piirakkavuokaan sopivaksi levyksi. Älä tee
pohjasta turhan paksua. Jos taikinaa jää yli, pyöräytä siitä vaikkapa pastei-
joita. Pistele haarukalla reikiä pohjaan ja paista kypsäksi 225-asteisessa
uunissa.
3. Levitä täyte jäähtyneen pohjan päälle. Ripottele koristeeksi esim. salaatti-
suikaleita.
Maistuu esim Uuden Vuoden vastaanottajaisissa.
24.11.03; 30.12.2003
|
|  |
|
|
|
|
2690645 |
|
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
|
|