|
|
|
 | Rantasilakka Raumalta
1½ kg silakoita
1 kg perunoita
1,5 rkl suolaa
10 maustepippuria
vettä
1. Kuoritut ja lohkotut perunat pannaan kattilan pohjalle. Niiden päälle
puhdistetut silakat. Lisätään suolaa ja pippuria ja vettä juuri peitoksi.
2. Annetaan kiehua ilman kantta hiljaisella liekillä kolmisen tuntia.
Rantakala kypsennetään perinteisesti ulkona avotulella kivenkolossa,
mutta sallitaan sen valmistaminen rautapadassa sähköliedelläkin.
Mahtaa olla pehmeää ja mureaa sillä nykyisin kalaa kypsennetään
8 – 10 minuuttia.
Wiljam Pyy 27.2.2005
|
|  |
|
|
|
|
2690616 |
|
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
|
|