|
|
|
 | Keittiömestarin silakkasoppa
(ainekset n. neljälle)
- 100 g voita
- 1 hienoksi silputtu sipulia
- 200 g perunaa kuutioina
- 4 dl kalalientä
- 2½ dl kuohukermaa
- 360 g perattua silakkaaa
- 4 rkl silputtua tilliä
laakerinlehti, suolaa ja muutama maustepippuri
Valmistus:
Kuullota sipuli kattilassa osassa voita, lisää perunakuutiot ja niitäkin muutama minuutti. Lisää liemi ja mausteet, hauduta n. 15 minuuttia kokeillen välillä perunoiden kypsyyttä. Lisää kuuma kerma ja tillisilppua sekä loppu voi. Tarkista, että perunat ovat rapeankypsiä. Lisää silakat ja anna hautua hetki.
Tarjoa keiton särpimeksi voiruisleipää.
Wiljam Pyy
keittiömestari
|
|  |
|
|
|
|
2690621 |
|
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
|
|