|
|
|
 | Etikkasilakkarullat
Tässä Keittiömestarimme Wiljam Pyyn versio, se alkuperäinen, silakkarullaohjeesta. Erityisesti tämä on monien meidän varttuneempien kalaruoan ystävien herkku. Eikä se vaadi seurakseen kuin keitetyt perunat ja ruisleipää. Maistuis varmaan Berlusconillekin?
Tarveaineet:
noin kilo tuoreita silakoita
tillisilppua
merisuolaa
Mausteliemi:
1½ dl rajamäen etikkaa
n. 4 dl raikasta vettä
1 – 2 laakerinlehteä
mauste- ja valkopippuria
maulla merisuolaa myllystä
1. Perkaa silakat, poista selkäruoto, huuhdo kylmällä vedellä siivilän läpi. Asettele kelmulle nahkapuoli alaspäin. Mausta suolalla ja ripottele fileille tillisilppua.
2. Kääri tiukalle rullalle niin, että nahkapuoli jää ulospäin.
3. Lado rullat matalaan vuokaan vieri viereen.
4. Kaada kiehahtanut kuuma liemi rullien päälle niin, että ne peittyvät. Hauduta viisi minuuttia. ÄLÄ KEITÄ!
Anna etikkasilakkarullien jäähtyä ja tekeytyä yön yli jääkaapissa ja ei kun syömään.
Wiljam Pyy
|
|  |
|
|
|
|
2690595 |
|
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
|
|