Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Suutarinlohi (silakkafileestä)   • Juustoinen silakkavuoka   • Silakkarullat   • Paistetut silakkapihvit   • Onkipojan kalakeitto   • Keittiömestarin reilu silakkasoppa   • Kotoinen silakkalaatikko   • Oopperakellarin silakat   • Ranskankermasilakat   • Rapusilakat   • Saksalaiset suutarinlohet   • Savusilakkaleivät   • Savusilakkasalaatti   • Savusilakkatorttu   • Sherrysilakat   • Silakkaa kolmella tavalla   • Silakka-pekonipatee   • Silakkapestoa   • Silakkasuupalat   • Sinappisilakat   • Rantasilakka Raumalta   • Silakkapata   • Keittiömestarin silakkasoppa   • Etikkasilakkarullat   • Mummolan etikkasilakat   • Marinoidut silakat   • Silakkatartar   • Savusilakkapiirakka   • Isoäidin silakkalaatikko   • Kookos-uunisilakkarullat   • Sinappiset kermaviilisilakat   • Savusilakkatäyte   • Silakkahyytelö   • Juustotahna-silakkapihvit   • Silakkapihvejä, kantarelliperunaa ja sitruunapunajuurta   • Juhlava silakkavuoka   • Silakka a`la fontaljuusto   • Harrin hiillostetut silakat   • Arvon silakkapihvit   • Jouluiset silakkapihvit   • Olutsilakat   • Jungmannin silakkapullat   • Rapeat silakat   • Silakkarullat Paavon tapaan   • Hienot silakkapihvit   • Pariloidut silakat   • Silakkapiirakka   • Valkosipulisilakat   • Yrttisilakat   • Eeron silakkapihvit   • Silakkatartar   • Willyn hiillostetut silakat   • Silakkapotut   • Silakkafileitä miedon viherpippurivoin kanssa   • Rapusilakat II   • Seurasaaren silakkapihvit   • Suutarilohi Seppo Kanervan tapaan   • Paistetut silakat oliivien kera   • Silakkapihvit (3 eri täytettä)   • Itämeren ihmekala (silakkakeitto kouluille)   • Friteerattua silakkaa   • Willyn silakkalaatikko   • Taavetin silakkarullat   • Paperissa paistettua silakkaa   • Tähdellistä silakkalaatikkoa   • Savusilakkamousse   • Silakkaa viininlehdillä   • Fish & chips   • Aurajuustosilakat   • Anjovis-silakkavuoka   • Tervamestarin silakat   • Savusilakkasalaatti   • Piparjuurisilakat   • Roseepippurisilakat   • Silakkatapakset   • Valkosipuligrillatut silakkafileet   • Silakkasushi   • Juustoinen silakkavuoka   • Savusilakkaletut   • Paistetut silakat (Mannerheim)   • Kermaiset tomaattisilakkarullat   • Silakkahyytelö   • Hiilisilakat   • Hunajasilakat   • Silakat marokkolaisittain   • Makusilakat   • Suutarinlohi (silakkafileestä) 

Etikkasilakkarullat



Tässä Keittiömestarimme Wiljam Pyyn versio, se alkuperäinen, silakkarullaohjeesta. Erityisesti tämä on monien meidän varttuneempien kalaruoan ystävien herkku. Eikä se vaadi seurakseen kuin keitetyt perunat ja ruisleipää. Maistuis varmaan Berlusconillekin?
Tarveaineet:
noin kilo tuoreita silakoita
tillisilppua
merisuolaa
Mausteliemi:
1½ dl rajamäen etikkaa
n. 4 dl raikasta vettä
1 – 2 laakerinlehteä
mauste- ja valkopippuria
maulla merisuolaa myllystä

1. Perkaa silakat, poista selkäruoto, huuhdo kylmällä vedellä siivilän läpi. Asettele kelmulle nahkapuoli alaspäin. Mausta suolalla ja ripottele fileille tillisilppua.
2. Kääri tiukalle rullalle niin, että nahkapuoli jää ulospäin.
3. Lado rullat matalaan vuokaan vieri viereen.
4. Kaada kiehahtanut kuuma liemi rullien päälle niin, että ne peittyvät. Hauduta viisi minuuttia. ÄLÄ KEITÄ!

Anna etikkasilakkarullien jäähtyä ja tekeytyä yön yli jääkaapissa ja ei kun syömään.

Wiljam Pyy




Lähetä ohje


 
 
| Etusivu | Kalaruokaaverkossa | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2478647
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net