Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Suutarinlohi (silakkafileestä)   • Juustoinen silakkavuoka   • Silakkarullat   • Paistetut silakkapihvit   • Onkipojan kalakeitto   • Keittiömestarin reilu silakkasoppa   • Kotoinen silakkalaatikko   • Oopperakellarin silakat   • Ranskankermasilakat   • Rapusilakat   • Saksalaiset suutarinlohet   • Savusilakkaleivät   • Savusilakkasalaatti   • Savusilakkatorttu   • Sherrysilakat   • Silakkaa kolmella tavalla   • Silakka-pekonipatee   • Silakkapestoa   • Silakkasuupalat   • Sinappisilakat   • Rantasilakka Raumalta   • Silakkapata   • Keittiömestarin silakkasoppa   • Etikkasilakkarullat   • Mummolan etikkasilakat   • Marinoidut silakat   • Silakkatartar   • Savusilakkapiirakka   • Isoäidin silakkalaatikko   • Kookos-uunisilakkarullat   • Sinappiset kermaviilisilakat   • Savusilakkatäyte   • Silakkahyytelö   • Juustotahna-silakkapihvit   • Silakkapihvejä, kantarelliperunaa ja sitruunapunajuurta   • Juhlava silakkavuoka   • Silakka a`la fontaljuusto   • Harrin hiillostetut silakat   • Arvon silakkapihvit   • Jouluiset silakkapihvit   • Olutsilakat   • Jungmannin silakkapullat   • Rapeat silakat   • Silakkarullat Paavon tapaan   • Hienot silakkapihvit   • Pariloidut silakat   • Silakkapiirakka   • Valkosipulisilakat   • Yrttisilakat   • Eeron silakkapihvit   • Silakkatartar   • Willyn hiillostetut silakat   • Silakkapotut   • Silakkafileitä miedon viherpippurivoin kanssa   • Rapusilakat II   • Seurasaaren silakkapihvit   • Suutarilohi Seppo Kanervan tapaan   • Paistetut silakat oliivien kera   • Silakkapihvit (3 eri täytettä)   • Itämeren ihmekala (silakkakeitto kouluille)   • Friteerattua silakkaa   • Willyn silakkalaatikko   • Taavetin silakkarullat   • Paperissa paistettua silakkaa   • Tähdellistä silakkalaatikkoa   • Savusilakkamousse   • Silakkaa viininlehdillä   • Fish & chips   • Aurajuustosilakat   • Anjovis-silakkavuoka   • Tervamestarin silakat   • Savusilakkasalaatti   • Piparjuurisilakat   • Roseepippurisilakat   • Silakkatapakset   • Valkosipuligrillatut silakkafileet   • Silakkasushi   • Juustoinen silakkavuoka   • Savusilakkaletut   • Paistetut silakat (Mannerheim)   • Kermaiset tomaattisilakkarullat   • Silakkahyytelö   • Hiilisilakat   • Hunajasilakat   • Silakat marokkolaisittain   • Makusilakat   • Suutarinlohi (silakkafileestä) 

Isoäidin silakkalaatikko



(neljälle)
Näistä tarveaineista silakkalaatikko syntyy.
Tarvitset:

  • 12 kpl (koosta riippuen) liotettuja (2 – 3 tuntia) suolasilakoita
  • 10 keskikokoista perunaa
  • 200 g rasvaista siankylkeä siivuina
  • 2 sipulia
  • 3 munaa
  • 5 dl kermamaitoa
  • 10 maustepippuria
  • tillisilppua

Ensimmäinen perunakerros ja silakoita, myllystä pippuria.


Valmistus:






  1. Viipaloi kuoritut perunat, kuullota sipulisilppu voissa.
  2. Lado kuumuutta kestävään vuokaan kerroksittain perunaviipaleita
    ja kalaa, väliin maustepippureita, mutta jätä päällimmäiseksi perunasiivut.
  3. Levitä päällimmäiseksi siankylkisiivut ja voinokareita.
  4. Sekoita muna-maito ja kaada samaan vuokaan.

Koko komeus valmiina uuniin, sianlihaa on reilusti.
Paista isoäidin silakkalaatikkoa 1 – 1,5 tuntia 150 asteessa, tarkista silakoiden
ja perunoiden pehmeys. Mikäli siankylkisiivut tummuvat uhkaavasti, laita folio
vuoan päälle.
Paistoaika oli noin kaksi tuntia kookkaiden silakoiden vuoksi.


Tarjoa silakkalaatikko sellaisenaan tai raastetun punajuuren kanssa.


©Keittömestari Wiljam Pyy




Lähetä ohje


 
 
| Etusivu | Kalaruokaaverkossa | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2478672
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net