|
|
|
 | Lämmin sinappisilli
- n. 1 kg tuoretta silliä
- suolaa ja pippuria
- silputtua tilliä
- silputtua persiljaa
- 1 rkl voita
- 2 rkl vehnäjauhoja
- maitoa tai kermaa
- 1 rkl Dijon sinappia
- 1 munankeltuainen
- 3 rkl korppujauhoja
- voisulaa
1. Perkaa ja huuhtele silli ja kuivaa talouspaperilla. Fileoi kala ja aseta viipaleet nahkapuoli alaspäin hyvinvoideltuun kuumuutta kestävään vuokaan. Mausta suolalla ja pippurilla ja ripottele pinnalle tilli- ja persiljasilppua.
2. Kiehauta voi ja jauhot ja lisää nesteeksi sen verran maitoa tai kermaa, että kastikkeesta tulee melko sakeaa. Keitä sitä muutama minuutti koko ajan hämmentäen. Ota kattila pois liedeltä ja sekoita kastikkeeseen ensin sinappi ja sitten hyvin vatkattu keltuainen. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Levitä seos sillille ja ripottele päälle korppujauhoja. Pane pinnalle vielä voinokareita ja aseta vuoka 225-asteiseen uuniin n. 35 minuutiksi.
Tarjoa lisukkeena keitettyjä perunoita.
|
|  |
|
|
|
|
2672216 |
|
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
|
|