Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Silli-munakokkeli   • Pikkutontun joulusilli   • Sinappisilli   • Silli à la russe   • Sillijäädyke   • Sillikakku   • Sillipullat   • Sillitartar   • Seilorin sitruunasilli   • Munasilli   • Sillipaistos   • Currysilli   • Silli paprikakastikkeessa   • Sillihakkelus   • Matjesilliä kirpeässä kastikkeessa   • Glögisilli   • Kenraalin sillimousse   • Silli lasimestarin tapaan   • Sillikaviaari II   • Smetanasilli Mannen tapaan   • Boysilli parfait   • Yömyöhä neljälle   • Silliä ja perunaa   • Aamusilli   • Sillijäädyke II   • Sillileipä à la russe   • Foliossa paistettu silli   • Kapteenin sunnuntaisilli   • Lämmin sinappisilli   • Sillitikut   • Sherry-silli   • Inkivääri-omenasilli   • Maustesilli   • Nopea sinappisilli   • Silliperunapalat   • Silli majoneesikastikkeessa   • Sillijäädyke III   • Terheniemen smetanasilli   • Venäläinen silli   • Sillivati marinoitujen sipulien kera   • Joulukalaa mausteliemessä   • Matjessillicoctail   • Sillisalaatti flaamilaiseen tapaan   • Janssonin pannari   • Sillitartar   • Silligratiini   • Kookoscurry-sillipata   • Sillikaviaari   • Sillijäädyke 

Sillisalaatti flaamilaiseen tapaan




  • 4 pientä perattua, sokerisuolattua silliä
  • 2 sipulia
  • 1 dl punaista vermuttia
  • 2 hapahkoa omenaa
  • hiukan sitruunamehua
    Salaatinkastike:
  • 50 g mätiä
  • 1 dl ranskankermaa
  • ripaus sokeria
  • valkopippuria
  • ½ nippua persiljaa
  • ½ nippua tilliä

Poista silleistä nahka, fileoi kalat ja poista viimeisetkin ruodot. Liota fileitä yön yli. Huuhdo, valuta ja paloittele fileet. Kuori sipulit ja leikkaa ne renkaiksi. Lado sillinpalat ja sipuli kulhoon, kaada päälle vermutti ja jätä pariksi tunniksi vetäytymään. Kuori omenat, poista siemenet ja leikkaa omenat hyvin ohuiksi viipaleiksi. Ripottele viipaleille sitruunamehua. Jos käytät isorakeista mätiä (esim. kirjolohi), survo sitä hieman ja sekoita siihen kerma, sokeri, valkopippuri ja silputtu persilja ja tilli. Valuta sipuli-silliseos ja sekoita joukkoon omenaviipaleet. Lisää kastike varovasti nostelemalla. Tarjoa lisäksi rapeakuorista hiivaleipää tai ruisleipää ja voita.



Lähetä ohje


 
 
| Etusivu | Kalaruokaaverkossa | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2668674
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net