|
|
|
 | Janssonin pannari
- 6 dl maitoa
- 3 dl vehnäjauhoja
- 3 kananmunaa
- ½ tl suolaa
- 6-7 kpl (noin 600 g) perunoita
- 1 kookas sipuli
- 3 rkl rypsiöljyä
- ½ tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
- 1 dl ruohosipulia hienonnettuna
- 2 rs anjovisfileitä
Omenalisäke:
- 2 hapahkoa omenaa
- ½ dl ruohosipulia hienonnettuna
- 2 rkl sitruunanmehua
- 1 tlk kermaviiliä
1. Vatkaa maidon joukkoon jauhot ja munat tasaiseksi taikinaksi. Mausta suolalla ja jätä taikina turpoamaan.
2. Kuori ja raasta perunat ja sipuli karkeaksi raasteeksi esim. monitoimikoneella. Sekoita raasteen joukkoon, öljy, suola ja pippuri. Levitä sipuli-perunaseos tasaisesti uunipannulle leivinpaperin päälle. Kypsennä 225-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.
3. Nosta perunat uunista. Levitä pinnalle ruohosipulisilppu ja valutetut anjovisfileet. Kaada päälle taikina. Paista vielä uunin alatasolla noin 30 minuuttia, kunnes pannari on saanut kauniin paistovärin.
4. Kuori ja raasta omenat karkeaksi raasteeksi. Sekoita omenaraaste, ruohosipuli ja sitruunanmehu kermaviilin joukkoon.
5. Leikkaa pannari annospaloiksi ja tarjoa omenalisäkkeen kanssa.
|  |
|
|
|
|
2668707 |
|
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
|
|