|
|
|
 | Sillitartar
(8 henkilölle)
- 1 pak (150 g) kevytsuolattua sillifileetä tai matjessillifileetä
- 2 keitettyä (10 min) munaa
- 1 (100 g) punasipuli
- 1 (100 g) hapahko omena, esim. Granny Smith
- mustapippuria myllystä
- 1 prk (120 g) Valio smetanaa laktoositon
- 1/2 dl ruohosipulia
Liota sillifileitä kylmässä vedessä jääkaapissa 2 - 3 t. Voit liottaa sillin myös maidossa. Se pehmentää sillin maun. Leikkaa sillifileet pieniksi kuutioiksi. Hienonna munat, sipuli ja omena. Yhdistä aineet. Mausta mustapippurilla. Lisää smetana joko sellaisenaan tai vaahdotettuna. Vaahdotettu smetana antaa sillitartarille kiinteän rakenteen, jolloin seosta voi levittää esim. ruisleiville. Anna maustua jääkaapissa. Ripota päälle ruohosipulia.
Tarjoa keitettyjen perunoiden tai ruisleivän kera.
|  |
|
|
|
|
2668676 |
|
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
|
|